ΜΕ ΜΙΑ “ΧΕΡΙΑ” 630 ΕΚ. ΕΥΡΩ

 

Το άτομο χάρισε 630 εκ. ευρώ σε ιδρύματα. Τι είναι τούτο; Εγώ θα σου πω. Τα έχει τα φράγκα και τα έδωσε. Και δεν δώρισε το πακέτο των 630 εκ. για να μείνει ρέστος. Έχει κι άλλα στην άκρη, άσε ότι από τη δουλειά του βγάζει μπόλικα. Περισσότερα, πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται.

Ό,τι κι αν λέω θα πεις ότι είναι χοντρό πράγμα μια χεριά 630 εκ. ευρώ να τα δίνεις σε άλλους. Ναι, αλλά γιατί το έκανε ο πασίγνωστος Κινέζος ηθοποιός, περί αυτού ο λόγος, Chow Yun Fat ο οποίος πριν 18 χρόνια έγινε γνωστός παγκόσμια με την ταινία “Τίγρης και Δράκος”του Ταϊβανέζου οσκαρικού σκηνοθέτη Ανγκ Λη.

Ο Τσο Γιουν Φατ είναι ο 24ος πλουσιώτερος ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Και ως φιλοσοφημένος άνθρωπος δεν κάνει αυτό που κάνει στη ζωή του για τα λεφτά. Ποτέ. Είναι ηθοποιός ή επιχειρηματίας, δικηγόρος ή αρχιτέκτων, χορευτής ή ταυρομάχος διότι αυτό γουστάρει. Αυτό τον γεμίζει υπαρξιακά.

“Δεν γαμιόνται τα λεφτά…” λέει με τη σκέψη του ο Τσο Γιου Φατ. Γιατί; Πρώτον, είτε έχω τοποθετήσει σ’ ένα Fund ένα δις δολάρια, είτε δυόμισυ δις ποια η διαφορά; Δεύτερον, αν πεθάνω θα τα πάρω μαζί μου; Όχι, βέβαια.

Μην τον πεις φιλάνθρωπο! Έκανε πάσα το πακέτο των 630 εκ. γιατί ήθελε να ξεφορτωθεί από επάνω του “κάτι” που δεν χρειαζόταν. Τόσο απλά! Υπ’ όψιν ότι ο εν λόγω Τσο Γιουν Φατ, γεννηθείς το 1955, ζει σπαρτιάτικα. Έτσι γουστάρει. Με λεωφορείο κινείται, φοράει φτηνά ρούχα, τρώει σε εστιατόρια του δρόμου, όχι σε επώνυμα και κοσμικά.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;