ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΑΜΟ...

 

Την είπανε τρελή, την πιο λογική γυναίκα. Να μη λέω μεγάλη κουβέντα, αν δεν είναι και πολύ λογική, σίγουρα προχώρησε σε μια κάργα λογική ενέργεια. Κολοσσιαίας αξίας στην αιωνιότητα. Και στον πλανήτη πάντα κυριαρχούν οι ηλίθιοι και γι αυτό τα ΜΜΕ αλλά και τα κόμματα, και οι θρησκείες απευθύνονται σε μάζες με τη βλακεία στην πλειοψηφία, είπαν τρελέγκω και παλαβιάρα την κοπέλλα, για την απόφαση της να παντρευτεί τον ... εαυτό της.

Δεν υπάρχει πιο σοφή πράξη απ' αυτήν. Να έλθει εις γάμου κοινωνία κάποιος με τον εαυτό του. Να είναι ο ίδιος και γαμπρός και νύφη. Κανένας μαλάκας δεν έκανε τον κόπο να σκεφθεί. Γιατί ένα σοβαρό άτομο παντρεύτηκε τη δική του ύπαρξη. Και γιατί οι στενοί φίλοι του κοριτσιού αναγνώρισαν την ουσία της πράξεως της αλλά και τη συμβολικότητα ενός τέτοιου γάμου και παραβρέθηκαν στην τελετή του μυστηρίου.

Γίνεται, ρε, γάμος μ' ένα άτομο; Βεβαίως γίνεται, κύριε μαλάκα, αν πραγματικά θες να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Και να τον παντρευτείς. Αυτό είναι το μέγιστο φάρμακο της συμβίωσης μ' άλλο άτομο. Πρώτα να βιώσεις το γάμο πειραματικά, δοκιμαστικά, χωρίς δεύτερο άτομο, και στην έγγαμη ζωή να γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι, αλλά και τι περιμένεις, τι θα ήθελες από τον άλλον, ο οποίος άλλος είσαι εσύ. Είναι τουλάχιστον ρίσκο να προχωρά κάποιος σε γάμο, πριν ο ίδιος γνωρίσει τον εαυτό του. Και να τον γνωρίσει μέσα στην πραγματικότητα του γάμου

Η κοπέλλα της ιστορίας μας, μια επαγγελματίας φωτογράφος, μια χαρά άνθρωπος, έκανε κάποιες σχέσεις, αλλά καμιά δεν είχε την ευτυχή κατάληξη. Δεν ήταν ακριβώς ο χωρισμός με τον τελευταίο της γκόμενο, αλλά της στοίχιζε ότι δεν τα έβρισκε μαζί του. Ο χωρισμός ήταν απλά η συνέπεια μιας ακόμα σχέσης που δεν προχωρούσε. Τι να φταίει, αναρωτιότανε. Κάποια στιγμή την βάρεσε στο κεφάλι η μεγάλη αποκάλυψη.

Μήπως φταίω εγώ, προβληματίστηκε με φρόνηση η κοπέλλα, που μόνο επιπόλαιη δεν θα την χαρακτηρίσεις. Τι σημασία έχει αν εγώ θαρρώ πως είμαι σωστή; Για να πάει καλά το πράμα πρέπει να μένει ευχαριστημένος ο άλλος από μένα. Κι εγώ απ' αυτόν. Για να τα πάω καλά μ' άλλον, με κάποιον που μ' αρέσει, πρέπει προηγουμένως να τα βρω με τον εαυτό μου. Μήπως δεν είμαι αυτή που νομίζω ότι είμαι; Μήπως δεν έχω αντιληφθεί τι μ' αρέσει; Μήπως κακώς μέχρι σήμερα ενοχλούμαι με πράγματα που δεν πρέπει να τους δίνω σημασία; Τέτοιες σκέψεις, και το έψαχνε.

Αφού, λοιπόν, για έξι χρόνια έμεινε χωρίς σύντροφο, βρήκε την ευκαιρία να έρθει πολύ κοντά στον εαυτό της. Και αφού τον παντρεύτηκε, για τον εαυτό της λέμε, είναι σήμερα πανέτοιμη και φωτισμένη να κάνει το γάμο της ζωής της. Με τον άνδρα της ζωής της, αν τον βρει στο δρόμο της.

Ποιος διαφωνεί ότι η εν λόγω... διαζευγμένη αν ξαναπαντρευτεί θα έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας από τους αμέτρητους γάμους που καταλήγουν σε φιάσκο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΛΕΩ ΓΥΝΑΙΚΑ