The King of cool

 

Η εικόνα του, τα ρούχα του, τα αξεσουάρ του, το στυλ του και πάνω απ΄ όλα ο τρόπος του, του έδωσαν δικαιωματικά τον τίτλο The King of cool. Δεν υπήρχε άλλος σαν αυτόν και δεν έχει ξαναυπάρξει μέχρι σήμερα…Ο Steve McQueen αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εποχή και την κουλτούρα της.

Ήταν τόσο δημοφιλής που είχε λόγο για τις ταινίες του, για τα συμβόλαια του και για την εκάστοτε αμοιβή του. Οι μεγάλες εταιρίες ρολογιών, γυαλιών ηλίου, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τον παρακαλούσαν να τον «χορηγήσουν». Οι συλλογές του με όλα αυτά τα είδη, ήταν μυθικές.

Μια τραυματική παιδική ηλικία

Ο Terrence Stephen McQueen γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1930 στο Νοσοκομείο St. Francis στο Beech Grove της Ιντιάνα. Ήταν σκωτσέζικης καταγωγής και γεννήθηκε σε μια διαλυμένη οικογένεια. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την μητέρα του έγκυο, 6 μήνες αφ' ότου την γνώρισε. Η μητέρα του ήταν αλκοολική και έδωσε το μωρό της στους γονείς της, το 1933.  Λίγο αργότερα, οι παππούδες του μετακόμισαν στο αγρόκτημα του θείου Claude στο Slater. 
 
Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξη του πως έχει καλές αναμνήσεις από την ζωή του στο ράντσο και ότι ο μεγάλος θείος του Claude "ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, πολύ ισχυρός, πολύ δίκαιος, έμαθα πολλά από αυτόν". Στα 8 του, η μητέρα του είχε ξαναπαντρευτεί και τον πήρε κοντά της με ολέθρια αποτελέσματα. Το παιδί ήταν δυσλεκτικό και μερικώς κωφό λόγω μιας παιδικής λοίμωξης του αυτιού του. Ο νέος του πατριός δεν τον συμπάθησε ποτέ, τόσο που τον κακομεταχειριζόταν και τον χτυπούσε βάναυσα.
 
Στα 9 του, ο μικρός το έσκασε από το σπίτι και ζούσε στους δρόμους. Πιτσιρίκι μπλέχτηκε με συμμορίες και μικροκλοπές. Η μητέρα του αναγκάστηκε να τον ξαναστείλει στο ράντσο του θείου Claude- αλλά μετά από 2 χρόνια του έγραψε, ζητώντας να πάει να ζήσει στο νέο της σπίτι στο Λος Άντζελες, όπου είχε παντρευτεί για τρίτη φορά.
 
Η ιστορία επαναλήφθηκε, και ο καινούργιος πατριός αποδείχτηκε πιο βάναυσος από τον προηγούμενο. Γρονθοκοπούσε μητέρα και γιο. Με τα πολλά, το παιδί

 H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr