ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ

 

Ηλίθιος με περικεφαλαία είναι αυτός που μπαίνει σε σουπερμάρκετ και θέλει να πληρώσει στο ταμείο πράγματα που δεν θα αγοράσει; Και ο περίεργος ηλίθιος δεν το κάνει μια φορά. Θέλει να πληρώσει κανονικά και με ΦΠΑ και σ’ άλλα μαγαζιά.

Κι όμως συμβαίνει. Στην Ελλάδα συμβαίνει, κανονικά και με το νόμο. Όχι ένας ηλίθιος, άλλα όλοι οι Έλληνες πληρώνουν κάθε μήνα, κάθε χρόνο, για πράγματα που δεν τα παίρνουν στα χέρια τους.

Παράδειγμα, η αστυνομία. Γιατί την πληρώνουμε; Για να μας προστατεύει. Να, όμως, που δεν ισχύει αυτό. Οι κακοποιοί όποτε θέλουν, σε όποιο σπίτι θέλουν, σε κάθε περιοχή, μπουκάρουν με τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν τη λέμε για να κατηγορήσουμε την αστυνομία ή την κυβέρνηση. Άστο αυτό. Λέμε το άλλο. Γιατί ο μαλάκας ο φορολογούμενος να επιβαρύνεται με τα έξοδα της ύπαρξης αστυνομίας, όταν αυτή σηκώνει τα χέρια. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουν τους ληστές. Δεν έχουμε ευθύνη, διότι μας λείπει τούτο και το άλλο.

Σύμφωνοι. Δεν φταίει η αστυνομία. Όπως δεν φταίνε οι καθηγητές που στα σχολεία δεν γίνεται μάθημα όλες τις ώρες. Γιατί να πληρώνουμε παιδεία φυματική, αστυνομία κουτσή. Γιατί;

Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ