ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΠΙΣΙΝΑ ΣΕ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ

 

Είδα σε φωτογραφία να πέφτουν στο κενό τόννοι από νερά πισίνας σε ύψος 360 μέτρων, που βρισκόταν σε ουρανοξύστη. Έσκασε σεισμός, το όρθιο θηρίο χόρευε στον ουρανό και η πισίνα... άδειαζε. Θα με πεις παλιάνθρωπο αν εκείνη τη στιγμή ήθελα να ''κατεβεί'', να γκρεμοτσακιστεί η πισίνα;

Φτιάχνουν κτηρία γίγαντες, αν είναι δυνατόν να φτάσουν τα αστέρια. Αντιανθρώπινα πράγματα. Επίδειξη δύναμης και πλούτου. Ματαιοδοξία της ανθρώπινης φύσης που εκβιάζει το θαυμασμό. Και πάντα το κυνήγι του ρεκόρ. Τρακόσα μέτρα; Θα κτίσουμε στα τετρακόσα. Τα 500 μέτρα είναι σήμερα... ξεπερασμένο ύψος. Ο πύργος της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ξεπέρασε το χικλιόμετρο, Για την ακρίβεια είναι 1006 μέτρα.

Στο Λονδίνο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οροφή ουρανοξύστη πισίνα σε υψόμετρο 220 μ.(φώτο). Θα είναι η πρώτη πισίνα infinity, δηλαδή με θέα απέραντη, άπειρη, 360 μοιρών. Η πρόσβαση για τους λουόμενους θα γίνεται μέσω περιστρεφόμενης σκάλας που θα ανυψώνεται και θα παραπέμπει σε υποβρύχιο.

Να μη θυμώσει ο Γιαχβέ και να το κάνει Σόδομα και Γόμορα; Μπορεί. Πως δεν μπορεί, το έχει ξανακάνει. Δεν λένε παραμύθια της θρησκείας, όχι τα άλλα της Χαλιμάς.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ