ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

 

Η θρησκεία υποτίθεται είναι σοβαρό πράμα. Η θρησκεία υποτίθεται έχει σχέση με τον Θεό. Άρα, δεν σηκώνει συμβιβασμούς και παζάρια. Είναι αυτό που είναι. Τέλος. Η δε χριστιανική θρησκεία λέει ότι ο πεθαμένος θα μπαίνει στο χώμα και θα περιμένει τη Δεύτερη Παρουσία. Η ζωή που είχε ήταν η Πρώτη Παρουσία του στη γη, θάψτε τον κι όταν έρθει το σύνθημα της Δεύτερης Παρουσίας, να έχει στην καβάτζα τα κόκαλα του. Όχι να επανέλθει χωρίς κόκαλα.

Μιλάμε σοβαρά; Πάρα πολύ σοβαρά μιλάμε. Και δεν θα τολμούσαμε να μιλάμε στ' αστεία όταν η κουβέντα αφορά θρησκεία. Αφορά Θεό. Στη Δεύτερη Παρουσία οι πεθαμένοι θα αναστηθούν και τα κόκαλα τους θα ''ντυθούν'' τα κρέατα τους και σα κανονικοί άνθρωποι θα έχουν μια δεύτερη ζωή; Μια δεύτερη παρουσία. Έτσι λέει η θρησκεία, την οποία ή πιστεύεις ή όχι. Δικαίωμα σου να την πιστεύεις ή όχι. Να την αποδέχεσαι ή να τη θεωρείς καλαμπούρι σκέτο.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι να μας λες ότι είσαι χριστιανός και να καις τον πεθαμένο. Να είσαι στην κόντρα με την πίστη σου. Να φτιάχνεις δικό σου κόλπο χωρίς να απομακρύνεσαι από το δόγμα.

Άρχισε να λειτουργεί το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα. Η δουλειά ξεκίνησε το 1996 και, τελικά, παρά την αντίδραση του παπαδαριού, θα αρχίσει και στη χώρα μας η καύση των νεκρών. Ιδιωτική επιχείρηση το αποτεφρωτήριο, στήθηκε στη Ριτσώνα, μόλις 75 χιλιόμετρα από την Αθήνα και με λιγώτερα από χίλια ευρώ οι συγγενείς του πεθαμένου έχουν καθαρίσει. Να μην τραβιούνται μέχρι την Βουλγαρία, χριστιανική και ορθόδοξη κι αυτή, με κόστος σχεδόν διπλάσιο αν επιλεγεί η καύση, όχι η ταφή.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ