ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

 

Αυτός είναι Άνδρας, Με Κεφαλαίο Άλφα. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία. ΑΝΔΡΑΣ. Καμία σχέση με τον Αδάμ. Δεν έφτιαξε τον πρωτόπλαστο έτσι, σαν τούτον τον Άνδρα. Ποιος Θεός; Ο ήλιος της Μεσογείου και ο μαγνητισμός του Αιγαίου έπλασε τέτοια φάτσα, γέννησε τέτοιο ύφος, τέτοια αύρα στο εν λόγω αρσενικό. Μοιάζει με Κρητίκαρος. Ψάξε βρες τη ρίζα του. Τα αφήνεις αυτά. Στέκεσαι στην ομορφιά του, την αρρενωπότητα τη φυλική. Της φυλής του την καταγωγή.

Ένα κάρο κανάλια, περιοδικά, διαφημίσεις, ταινίες, σήριαλ, αλλά σήμερα δεν βρίσκεις Άντρα. Κυκλοφορείς στο δρόμο και τέτοιο κάδρο Ανδρός δεν το συναντάς, στο γραφείο, στην τράπεζα, στο σουπερμάρκετ. Δεν γνωρίζω το όνομά του ούτε και μ' ενδιαφέρει αν είναι ο ηθοποιός, υδραυλικός, μουσικός, κολυμβητής, φοιτητής.

Η απογοήτευση να κυκλοφορούν στα τηλεπαιχνίδια, τα realities, στα μπαρ, στα γήπεδα, νέα παιδιά με φάτσες γελοίες. Ίδιο κούρεμα, καρμπόν ύφος του ανύπαρκτου ο οποίος θαρρεί ότι είναι κάποιος. Επόμενο, αφού βγάζει από το στόμα μια χαζομάρα και τον αβαντάρει η κάμερα. Ποιος να του πει ότι δείχνεις μαλάκας. Ότι δεν είναι αντρικό να τον παρουσιάζουν μαλάκα. Κι αυτός να μην έχει πάρει πρέφα ότι μόλις βγήκε από ιχθυοτροφείο. Είναι ένας σαν όλους τριγύρω του, κοπής ορνιθοτροφείου κι αυτοί.

Λείπουν οι αντρικές φιγούρες. Οι αρσενικοί. Οι Άνδρες. Τα άτομα με βλέμμα ήρεμο, σίγουρο. Να μιλάει όταν και όσο χρειάζεται. Μετρημένες λέξεις. Σοβαρός. Αξιοπρεπής.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ