Τα βασανα των αντρων…

 
Κύριοι μου, τα ψέματα τέλειωσαν. Όλοι εσείς που πάτε μια φορά στο τόσο στο κουρέα της γειτονιάς σας, που ξυρίζεστε σπίτι, που αφήνετε τις τριχάρες να μακραίνουν και να ξεφυτρώνουν παντού σ΄ όλο σας το σώμα…, είστε της πολύ παλιάς σχολής. Σήμερα όλοι οι σύγχρονοι άντρες κάνουν grooming.
 
Όπου grooming σημαίνει… επιστήμη! Σημαίνει αντρικός καλλωπισμός και περιποίηση σε άλλα επίπεδα. Αμ πως!
 
Ο σύγχρονος άντρας πρέπει να είναι κουρεμένος και ξυρισμένος σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου του, να περιποιείται τα άκρα του, να αποτριχώνεται, να ενυδατώνεται, να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και να χρησιμοποιεί ειδικά σαπούνια για καθαρισμό προσώπου.
 
Τα σύγχρονα barber shop είναι πια ό,τι τα σαλόνια ομορφιάς για τις γυναίκες. Ο σύγχρονος άνδρας και ειδικά αυτός που έχει υιοθετήσει το μουσάτο στυλ, που φοριέται πολύ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να ξέρει πως το μούσι χρειάζεται μεγάλη φροντίδα και περιποίηση (για να μην σου πω και απεντόμωση)! 
 
Οι άντρες πια πάνε σε μοντέρνα μπαρμπέρικα, όπου τους λούζουν με όλες τις ανέσεις -κάνοντας τους και μασάζ κεφαλής - που είναι απόλαυση- κουρεύονται σύμφωνα με τις προσταγές της μόδας και τους περιποιούνται το μούσι τους με το απαραίτητο trimming. Στη συνέχεια τους κάνουν μασάζ με ειδικά λάδια και κολόνιες, ή και θεραπείες προσώπου, όπως επίσης μανικιούρ και πεντικιούρ. Για όσους επιθυμούν υπάρχουν και άλλα, όπως τα προϊόντα περιποίησης για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη φροντίδα των μαλλιών.
 
  • Ειδικό μηχάνημα για τις τρίχες στα αφτιά. Όσο μεγαλώνουν άντρες βγάζουν τρίχες παντού. Ακόμα και μέσα στα αφτιά!
  • Κούρεμα με βάση την προσωπολογία και ξύρισμα με τον παραδοσιακό τρόπο. Τα μαλλιά αλλά και τα μούσια, το trend των τελευταίων ετών που συναντάς σε όλο και περισσότερα πρόσωπα, είναι από εκείνα που κανένας άντρας δεν εμπιστεύεται όπου κι όπου. Γιατί είναι ακριβώς εκείνες οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν την εμφάνιση του προσώπου και έχει σημασία και η παραμικρή ψαλιδιά. Τς Τς Τα.
  •  
Δεν ξέρω αν είναι αστείο να ακούτε πια άντρες να μιλάνε  για ξύρισμα ποδιών, για μάσκα προσώπου, για…

 Η συνέχεια εδώ: nikosonline.gr