ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

Αληθινή ιστορία. Βιασμοί, αιμομειξίες, σεξ με 14χρονες σε νησάκι χαμένο κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό, με ανδρικό πληθυσμό μόλις επτά ατόμων. Προηγείται η γνωστή από το σινεμά ανταρσία σε βρετανικό ιστιοφόρο τέλη του 18ου αιώνα. Η Ανταρσία του Μπάουντυ, ταινία του 1962 (φώτο) με Μάρλον Μπράντο (1924-2004) και Τρέβορ Χόουαρντ (1913-1988), και το 1984 με Άντονυ Χόπκινς (1937) και Μέλ Γκίμπσον (1956).

Το καράβι μεταφέρει φυτά για να χρησιμοποιηθούν ως τροφή στους δούλους του βρετανικού στέμματος στην Ινδία. ''Πως τα φέρνει η ζωή... '', θα πει σήμερα ο σοφός του καφενείου. Δήμαρχος του Λονδίνου είναι Ινδός. Σαρώνουν στην Αγγλία οι ινδικές εταιρείες πληροφορικής. Αμέτρητοι στα αγγλικά νοσοκομεία Ινδοί γιατροί, ένας απ' αυτούς ήταν εραστής της μακαρίτισσας πριγκήπισσας Νταϊάνα.

Σκληρός και απαιτητικός ο καπετάνιος του ''Μπάουντυ'' Ουίλιαμ Μπλαθ στους με ποινικό μητρώο ναυτικούς, προκαλεί την ανταρσία και το παπόρι αναλαμβάνει ο αξιωματικός Κρίστιαν Φλέτσερ. Το 1790, σα σήμερα στις 15 Ιανουαρίου, το Μπάουντυ με τους αντάρτες φτάνει στο άγνωστο πολύ μικρο νησί Πίτκερν, το οποίο το 1838 γίνεται βρετανική αποικία. Που σημαίνει ότι μέχρι και σήμερα ισχύουν οι νόμοι της Αγγλίας. Και απαγορεύεται το σεξ άνδρα με ανήλικη.

Αυτοί που ζουν σήμερα στο νησάκι είναι οι απόγονοι των στασιαστών του Μπάουντυ. Και για δεκαετίες πολλές ήταν ''έθιμο'' να έρχονται σε σεξουαλική επαφή τα κοριτσάκια συναινετικά με ενήλικους άνδρες, ακόμα και παντρεμένους, και πατέρες κοριτσιών μεγαλύτερης ηλικίας. Όταν οι Άγγλοι πήραν πρέφα, πολύ πολύ καθυστερημένα, τι συνέβαινε στο νησάκι , κάπου μεταξύ Παναμά και Νέας Ζηλανδίας, έστησαν... δικαστήρια. Για να τιμωρήσουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αιμομειξίες και βιασμούς, που συνέβησαν και πριν 40-45 χρόνια. Η δίκη έγινε το 2004 και στο εδώλιο ήταν όλοι οι άνδρες του απομακρυσμένου νησιού. Τα περί ''παραδόσεις του τόπου'' και ''πολυνησιακής κουλτούρας'' δεν έγιναν δεκτά κι όλοι οι άνδρες φυλακίστηκαν. Οι 40 γυναίκες άρχισαν να βολεύονται μόνες του, κι ίσως γι' αυτό αυξήθηκε ο... (ανδρικός) τουρισμός στο νησάκι.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΖΩΟ ΕΤΣΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΖΩΟ