ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗ… ΦΥΛΑΚΗ

 

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες. Όχι μόνον! Είναι και για τους κακούς ανθρώπους. Εκείνους που κάνουν κακό στους καλούς ανθρώπους. Επειδή, όμως, η φυλακή είναι όργανο της εξουσίας, και επειδή η εξουσία συνήθως είναι άδικη, γι’ αυτό κάποιοι φυλακισμένοι είναι λεβέντες.

Ναι, στο μπαλαούρο θα καταλήξουν και οι κακοί, οι οποίοι κι αυτοί άνθρωποι είναι, καθάρματα βέβαια, αλλά με την ηθική όχι ολότελα χαμένη. Έτσι άμα λάχει να ‘ούμε θα ξηγηθούν φυστίκι αλμυρό σ΄ αυτόν που του αξίζει να τιμωρηθεί, με ποινή που δεν επιτρέπεται να την αποφασίσει η επίσημη πολιτεία.

Θα περάσει ''όμορφα'' στη φυλακή… πρόβλεψε για τον ληστή συνάδελφο του ο συνδικαλιστής αστυνομικός. Όλοι εννόησαν τι… εννοούσε ο συνδικαλιστής και γι’ αυτό, λέει, σόκαρε η κουβέντα του. Εγώ λέω ότι καλώς την είπε! Στο φινάλε δεν εκπροσωπεί το σώμα, μίλησε ως συνδικαλιστής και με το γαμώτο ότι είναι προσβλητικό για τους 57.000 μπάτσους, ένας απ’ αυτούς να είναι ίσος και όμοιος μ’ αυτούς που κυνηγάνε. Να ληστεύει περίπτερα και βενζινάδικα, αντί να τα προστατεύει.

Δεν φταίει ο συνδικαλιστής διότι στη φυλακή είναι… εύκολο να γίνεται ''όμορφη ζωή'' κάποιου φυλακισμένου, όταν με το παράπτωμα του δεν συμφωνούν άλλοι φυλακισμένοι. Ύστερα, θαρρώ πως λειτουργεί ως αντικίνητρο η ευχή(;) του συνδικαλιστή. Να ξέρουν άλλοι αστυνομικοί τι τους περιμένει αν περάσουν από τη νομιμότητα στην παρανομία. Ειδικά εκείνοι που δεν θα επιθυμούσαν με τίποτα ούτε στο ύπνο τους στη σκέψη ότι κινδυνεύουν μέσα στη φυλακή να περάσουν… ''όμορφα''.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ... ΙΟ!