ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 
Γιορτή της Γυναίκας σήμερα. Καλό κι αυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος, οι κοινωνίες οι πολύ προχωρημένες του Σήμερα όρισαν Ημέρα της Γυναίκας την ογδόη Μαρτίου. Καλό; Πολύ καλό, και δείχνει την ευγένεια ψυχής και, βέβαια, την αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας στη Γη, με τη γιορτή μια φορά το χρόνο. 
Μην είμαστε και υπερβολικοί, δηλαδή. Φτάνει και περισσεύει μια φορά στις 365 ημέρες να θυμηθούμε και την γυναίκα. Στο σωρό κι αυτή όπως η Ημέρα για τους Φάρους, το Καπέλο, τους Αριστερόχειρες, το Ποδήλατο, τους Πρόσφυγες, την Κιθάρα, τους Πρόσκοπους, το Θέατρο Σκιών κλπ κλπ.
Δεν πρόκειται απλά για ισοπέδωση, αλλά για γελοιοποίηση αυτή η... τιμητική Ημέρα για την Γυναίκα. Έτσι δουλεύει σήμερα ο κόσμος. Κάνει πλάκα. Αυτό, θαρρώ, είναι το σοβαρό σχόλιο. Κάνει σοβαρά ένα γελοίο παιχνίδισμα για ένα γήϊνο πλάσμα χάρη στο οποίο υπάρχουμε. 
Ε, αφού έχουμε και γυναίκες, να δείξουμε την ευαισθησία μας, και να γιορτάζουμε την ύπαρξη της, όπως έχουμε κάθε χρόνο την Ημέρα για τη μπριτζόλα και τα πασουμάκια, το ραδιόφωνο και την ομοφοβία.
Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ...