ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

- Μπήκε η σύνταξη;

''Η δική μου μπήκε... ''.

Ο μπάρμπας θέλει και να το δει στο βιβλιάριο. Μπήκε, αλλά δεν ησυχάζει αν δεν το διαπιστώσει και τυπωμένο το νούμερο. Γι' αυτό θα πάει στην τράπεζα, ακόμα και σε μέρες κορονοϊού. Να στηθεί στην ουρά, να περιμένει τη σειρά του για να φτάσει μέχρι το ταμείο.

Γέρος άνθρωπος είναι. Ξέχνα την ηλικία του, τα 70 και 80 χρόνια του. Γέρος εννοούμε παλιός άνθρωπος, δεμένος με την εποχή του, που δεν ήξερε τα σημερινά τερτίπια, τα ηλεκτρονικά και τα αυτόματα, τα on line, ρε, παιδί μου. Στα χρόνια του ο ταμίας στην τράπεζα έγραφε με το χέρι στο βιβλιάριο αν έκανε κατάθεση ή ανάληψη.

Το πρόβλημα των τραπεζών οι συνταξιούχοι. Που δεν κάνουν χρήση του εργαλείου έξω από την τράπεζα, του ΑΤΜ. Της Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (Automated Teller Machine), διότι δεν ξέρουν, δεν θέλουν να μάθουν να κτυπάνε τα πλήκτρα. Αν οι συνταξιούχοι δεν έμπαιναν στην τράπεζα το προσωπικό της θα ήταν μικρότερο.

Με την ευκαιρία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις σύντομα θα... καταργηθούν τα τραπεζικά καταστήματα, όχι οι τράπεζες. Αν σκάσει ένα μεγάλο κακό και αρχίσει να καταστρέφει τη γη, το τελευταίο που θα εκλείψει θα είναι οι τράπεζες.

Λέγαμε για την πρόβλεψη. Ναι, η κάθε τράπεζα θα έχει 2-3 καταστήματα μόνο στην Αθήνα και τον Πειραιά. Εκεί θα πάει η δουλειά. Με τη σύγχρονη τεχνολογία και σε πείσμα των... συνταξιούχων, δεν χρειάζονται περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζικά.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ!