ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ 60, ΣΤΑ 70

 

Η κυρία Μιμή Ντενίση είναι προσωπικότητα. Όχι κάποια στο σωρό. Κάποια τυχαία. Να ξέρουμε τι λέμε και που βρισκόμαστε. Η τηλεόραση και τα λεγόμενα cosial media έχουν τη ''δύναμη'' να πατσαβουριάζουν, να ισοπεδώνουν αξίες και σκουπίδια. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το φαινόμενο, παρουσιάστηκε στον αιώνα μας, εννοώ στα χρόνια μας.

Η κυρία Μιμή Ντενίση δεν είναι απλά μια ηθοποιός, αλλά στο θέατρο έχει κάνει κι άλλα πράγματα, για τα οποία της αξίζει να είναι περήφανη. Είπε δημοσίως μια κουβέντα, που λέω να την βάλουμε κάτω να την κουβεντιάσουμε. Φιλολογικά. Ανεξάρτητα, δηλαδή, αν βγήκε από το στόμα πασίγνωστης γυναίκας. ''Μου λείπει ένας σύντροφος... '' είπε η Ντενίση.

Το ερώτημα, κατ' αρχήν, είναι αν ένας άνδρας σκέπτεται να κάνει σχέση με γυναίκα και να ξεχνάσει το σεξ. Τη συντροφικότητα με την γυναίκα, εκείνη με περιεχόμενο και ενδιαφέροντα, να την περιορίζει μονάχα σε πλατωνικού τύπου αγάπη και σεβασμό. Υπ' όψιν ότι η Μιμή Ντενίση είναι γεμάτα 67 χρονών.

Ποιος, λοιπόν, άνδρας - και σε ποια ηλικία να 'ναι αυτός- θα δελεαστεί σεξουαλικά από γυναίκα εβδομηντάρα βιολογικά; Ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας έχει μειωμένες ή σχεδόν μηδενικές επιδόσεις στο σεξ. Η εξηντάρα, και πολύ περισσότερο η εβδομηντάρα, είναι απίθανο να έχει ''ισότιμη'' με τον άνδρα συμμετοχή στο σεξ, διότι για να ''πάρει μπροστά'' το σύστημα της χρειάζεται χρόνο. Το διπλάσιο, τουλάχιστον, πιο σωστά το τριπλάσιο από το χρόνο για να ''ανάψει'' η 25άρα και η 35άρα.

Δύσκολο, λοιπόν, για γυναίκα 65άρα και 70άρα που είναι μόνη σ' αυτή την ηλικία να ζευγαρώσει σε υγιή ερωτική σχέση με άνδρα, μικρότερο της ή μεγαλύτερο. Ασφαλώς αναπτύσσεται αίσθημα ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα προχωρημένης ηλικίας, βάζοντας και οι δυο εκτός το σεξ, όμως μια τέτοια σχέση μόνο ερωτική δεν νοείται.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ... ΥΨΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ