ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΟΧΙ... ΜΟΝΟΙ

 

Η κυβέρνηση το ζητάει, όμως ρωτάς τον άλλον αν τον κρατάει το σπίτι του. Τι να κάνει το κράτος με τους απείθαρχους; Τους αντιδραστικούς. Τους μονίμως αντιρρησίες. Καμπάνια διαφημιστική να τους πείσει να μην κυκλοφορούν δίχως σοβαρό λόγο. Να αρχίσει και τα πρόστιμα. Γιατί όχι και τις συλλήψεις όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν. Δεν γουστάρουν, ρε, παιδί μου, να καταλάβουν ποιο είναι το δικό τους καλό, ξέχνα των άλλων.

Καμιά έκπληξη που ο πρόεδρος χώρας έδωσε εντολή στους μπάτσους ''Πυροβολείτε τους ταραξίες, αυτούς που δεν υπακούν στα μέτρα για τον κορονοίό... ''. Ο Ροντρίγκο Ντουέρτε στις Φιλιπίνες, ο οποίος φέρεται να είπε ''Αυτόν που δεν βάζει τον πωπό του μέσα στο σπίτι του, εγώ θα τον στέλνω στον άλλον κόσμο... ''.

Και έχει δίκιο η προεδράρα. Δεν είναι βρυκόλακας, ανώμαλος δολοφόνος, να ψοφάει για αίμα. Για το καλό των Φιλιπινέζων το κάνει.

Γιατί απαραίτητα να νοιώθει περιορισμένος κάποιος όταν υποχρεώνεται να μένει σπίτι; Μοναξιά αισθάνεται κανείς κι όταν δεν του απαγορεύει να βγει έξω. Δεν συμβαίνει αυτό σ' όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που την βρίσκουν στη μοναξιά, διότι δεν αισθάνονται μόνοι. Έχουν την καλύτερη παρέα, τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο... ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ!