ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΤΗΝ... ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ!

 

Μέρες Πάσχα κόσμος και κοσμάκης, γατιά και σκυλιά, εγκαταλείπουν την Αθήνα, κι αυτή μοιάζει πόλη έρημη, λες χωριό εγκαταλελειμμένο. Και ήταν μανούλα σκέτη για όσους παρέμεναν μεγαλοβδομαδιάτικα στην πιο φρικτή και άσχημη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Φέτος με τον κορονοϊό η Αθήνα είναι μια από τα ίδια. Όχι,ακριβώς...

... Οι κάτοικοι έμειναν μπάστακας στα σπίτια τους, στα διαμερίσματα, με τα απαγορευτικά μέτρα μετακίνησης, και οι δρόμοι δεν είναι... απελευθερωμένοι με την απουσία πληθυσμού στα χωριά τους, στο ύπαιθρο, αλλά μελαγχολικοί, και θυμίζουν την κατοχή, την καραντίνα των τελευταίων εβδομάδων.

Ναι, κάποιοι Αθηναίοι περίμεναν πως και πως κάθε χρόνο το Πάσχα για να χαρούν την ανοιξιάτικη Αθήνα. Να την περπατήσουν, να την αναπνεύσουν, για κανά τριήμερο να σταματήσουν να νοιώθουν τρόφιμοι ορνιθοτροφείου, ιχθυοτροφείου.

Σύμφωνοι, άλλο πράμα η άγια φύση στο χωριό, άλλο να ακολουθείς τον Επιτάφιο στα μπουρδελοσοκάκια της Αθήνας και να στήνεις την πασχαλινή σούβλα στην πυλωτή. Δεν είναι λίγο, όμως, που τις τελευταίες δεκαετίες η Αθήνα άδειαζε πασχαλιάτικα. Έπαιρνε βαθειές ανάσες από το φορτίο του υπερπληθυσμού της.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ...