ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΕ NIGHT STAND

 

Σπορ πασίγνωστο και πολυφορεμένο ανά τους αιώνες το να βρεθούν δύο και να συνουσιαστούν μονάχα μια νύχτα. Είναι η «αρπαxτή» στο σεξ, που γίνεται στα όρθια, στα γρήγορα, και συνήθως οι δύο ευκαιριακοί εραστές δεν πρόκειται να το επαναλάβουν. Ακόμα κι αν τύχει να ξανασυναντηθούν κάποτε. Πριν παρθούν, άλλωστε, πιθανότατα ούτε να γνωριζόντουσαν καν οι δυο τους. Και μετά το one night stand να αδιαφορεί ο ένας να μάθει το όνομα του άλλου. Ήταν το σκανδαλάκι της μιας βραδιάς, της μιας στιγμής, όσο κράτησε, πέρασε και τέλος.

Ναι, είναι παλιά ιστορία, σκηνικό που έρχεται από αιώνες πίσω. Το μόνο καινούργιο στον καιρό μας είναι ο χαρακτηρισμός του πράγματος, η έκφραση One Night Stand, το «στήσιμο», τυχαίο κι όχι, που δεν είναι απαραίτητο να προκύψει νύχτα, γιατί όχι και την ημέρα, αν το φέρει η περίπτωση. Σήμερα, μάλιστα, οι ευκαιρίες να βρεθούν δύο άτομα- και εκτός προγράμματος να καταλήξουν στο κρεβάτι - είναι πολύ περισσότερες και ποικίλες...

...Αρκεί να παίζει η προδιάθεση. Αρκεί το «μήνυμα» που στέλνουν τα μάτια να κατευθυνθεί στο κατάλληλο πρόσωπο, άγνωστο αλλά και το ψιλογνωστό, στο χώρο της δουλειάς, στο μετρό, στο σινεμά, στο σχολείο του παιδιού. Αντιληπτό ότι πιο εύκολα εκδηλώνονται οι φαν του one night stand εκεί όπου καταναλώνεται αλκοόλ, ακόμα σε μια παρέα, όταν θα συναντηθούν δυο ξένοι μέχρι τότε.

Γιατί κάποιος, ιδιαίτερα κάποια, ιντριγκάρεται για σεξ με πρόσωπο που, συμπτωματικά κι όχι, βρέθηκε σε ακτίνα «θερμικής» βολής. Το πήδημα με άγνωστο πρόσωπο έχει από μόνο του το στοιχείο της περιπέτειας. Με άτομο με το οποίο συνειδητά δεν επιθυμεί να γνωριστεί, να δώσει συνέχεια και μετά το... απρόοπτο συμβάν. Το τι θα βιώσει, λοιπόν, αυτό ακριβώς λειτουργεί ως βασικό κίνητρο, πέρα από την ικανοποίηση της σεξουαλικής επαφής. Το άγνωστο είναι που επιδοτεί περισσότερο την επιθυμία να δοθεί ολοκληρωτικά μια φορά μονάχα, και να μην προκαλεί ίσως τόσο το ίδιο το αντικείμενο του πόθου. Και, βέβαια, παίζει η ελπίδα στα όρια της σιγουριάς ότι το έργο θα είναι κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό σε σύγκριση με το ρουτινιάρικο πιθανότατα σεξ με τη μόνιμη ερωτική σχέση.

Το one night stand επιφυλάσσει απρόβλεπτη εμπειρία, κρύβει μυστήριο, όχι απλά περιέργεια. Είναι ακόμα ένα στοίχημα να δοκιμάσει η γυναίκα τη σεξουαλικότητά της. Η ίδια θα δοθεί, άλλωστε, θα παραδοθεί χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, κανένα δισταγμό, προκειμένου να αδράξει ηδονή από τον άγνωστο Χ, και να ικανοποιήσει τις απόκρυφες επιθυμίες της. Μια ευκαιρία να πραγματοποιήσει ίσως και τις ανομολόγητες φαντασιώσεις της, οι οποίες μένουν εκτός σεξουαλικής δράσης στη σταθερή της σχέση .

Ο λόγος, βέβαια, για την γυναίκα, παντρεμένη και εργένισσα, επειδή γι' αυτήν μπορεί να θεωρηθεί το «κάτι άλλο» η one night stand αταξία της. Για τον άνδρα, τον μέσο άνδρα, που έχει μόνιμα στο κεφάλι την επιθυμία να τσιλιμπουρδήσει, τον πόθο να πάει με άλλες γυναίκες, το one night συνήθως δεν διαφέρει από το σεξ in many stands.

Το τελευταίο. Στατιστικά το one night stand δεν καταλήγει σε δεσμό ανάμεσα στους δύο. Δύσκολα προκύπτει σχέση από την «αρπαχτή». Το taste food στο σεξ, όπως αλλοιώς λένε το one night stand. Κάποιες, κάποιοι επειδή ακριβώς το καταφχαριστήθηκαν, ρούφηξαν τη γλύκα της «πρώτης φοράς», ίσως πάλι επειδή αισθάνθηκαν εντελώς απελευθερωμένοι, αποζητούν να επαναλάβουν την ''ίδια φάση'', αλλά μ' άλλο πρόσωπο.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ