Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ

 

Πριν 49 χρόνια ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός, έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρώπης. Μόνο πέντε δεκαετίες πέρασαν; Γιατί, τότε, εμένα μου φαίνεται σαν πολύ μακρινή εποχή το 1971; Να πιάσεις τα τότε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, εύκολα λες ότι εκείνη δεν ήταν η Ελλάδα μισό αιώνα πριν, αλλά για πλάκα του 1900 και του 1850...

Αρχηγός αποστολής του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο, για τον τελικό με τον Άγιαξ, που έγινε σα σήμερα 2 Ιουνίου, ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Ασλανίδης. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, ο οποίος ανέβηκε στο αεροπλάνο με την εικόνα της Παναγίας. Σίγουρος ότι η Μαρία θα κάνει τη χάρη της για πάρτη των ''Ελλήνων Χριστιανών'', τους οποίους εκπροσωπούσε εθνικά, θρησκευτικά και βέβαια πολιτικά ο Παναθηναϊκός. Μη λησμονούμε ότι οι επίορκοι στρατιωτικοί το 1967 έκαναν την ''επανάσταση'' τους στο όνομα της ''Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών'' για να μας σώσουν από τους άθεους κομουνιστές της αμέσως προηγούμενης γενιάς των λαϊκών αγωνιστών Τσίπρα, Πολάκη, Καρανίκα και σία.

- Λες μαλακίες, κύριε αποδυτηριάκια, όταν θαρρείς τη δεκαετία του ΄70 για εποχή του 1900 και του 1850. Ποιοι και πόσοι θα τολμούσαν σήμερα, το 2020 να γελοιοποιήσουν όποιον με την εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού, του άγιου Φανούριου ή της οσίας Ξανθιππης, ταξίδευε στην Ευρώπη για τον τελικό του champions league, όπου είχε προκριθεί ελληνική ομάδα; (Στη φώτο, οι δυο ομάδες εξέρχονται από τα αποδυτήρια για τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.)

Δεν έχει δοθεί απάντηση, γιατί η Παναγία δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον εβραϊκής καταγωγής Άγιαξ. Έχω την υποψία ότι η μητέρα του Χριστού είναι γαβρίνα, και σαμποτάρισε την ελληνική σταυροφορία κόντρα στους φράγκους του Άγιαξ. Υπάρχει μια ακόμα ερμηνεία. Η θεοτόκος Μαρία, παρ΄ ό,τι πρώην εβραία, όσο κι αν συμπαθεί τους Έλληνες, να μην ήθελε να ξεφύγει από τις αρχές της. Αμετακίνητη στην αξιοκρατία, δηλαδή έκρινε ότι στον τελικό η παρέα του Γιόχαν Κρόυφ ήταν ανώτερη ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΘΗΚΕ Ο ΒΑΡΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΤΣΙΠΡΑ