ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ''ΚΙΝΕΖΟΣ'' ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ

 

Δύσκολο να βρεθεί αυτός που έδωσε το συμβόλαιο να χαλάσουν τον κύριο Στέφανο Χίο. Να τον πω δημοσιογράφο, μήπως τον απαξιώνω τον επαγγελματία. Μαγαζάτορας είναι, έχει ανοίξει τη δική του δουλειά, με εφημερίδα και ό,τι άλλο και λέει τα δικά του. Και έχει αποκτήσει κοινό σταθερό. Τώρα, αν δηλώνει δημοσιογράφος, αν στα χαρτιά αυτή είναι η ιδιότητα του, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Επί του θέματος. Ο ίδιος ο Χίος πιθανόν να γνωρίζει, ίσως να υποψιάζεται ποιος του την έκανε. Ποιος έδωσε την εντολή να τον πυροβολήσουν, Να τον στείλουν, δηλαδή. Να τον τελειώσουν. Το δύσκολο, λέμε, είναι η αστυνομία να ακουμπήσει τον ηθικό αυτουργό. Κι αν τα καταφέρει η έρευνα, τότε θα μάθουμε ΓΙΑΤΙ ήθελε ο άγνωστος να βγάλει από τη μέση τον εκδότη Χίο. Και, κυρίως, να πλησιάσει η αστυνομία στα έτσι κι αλλοιώς ''γνωστά'' της κυκλώματα των εργολάβων, αυτών που αναλααμβάνουν βρωμοδουλειές. Από εκείνους που στέλνουν κάποιον στο νοσοκομείο για 4 μήνες μέχρι άλλον στο νεκροτομείο.

Ντόπιος δείχνει το πράμα να είναι ο δράστης, ο ''σχιστομάτης'', όπως τον φωτογράφησαν τα μάτια του θύματος, του Χίου. Όχι εκτελεστής αξιόπιστος, γάμα εθνικής σκοτώστρας. Αιφνιδιάστηκε από τον Χίο, αντί να τον αιφνιδιάσει εκείνος.

Κάτι είναι και να τσακώσουν τον εκτελεστή που ανέλαβε να κάνει τη δουλειά. Να τον ξετρυπώσουν, κι ας μη γνωρίζει ο ίδιος για ποιο λόγο ήθελαν νεκρό τον Χίο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΕ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!