ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ… ΜΑΛΑΚΩΣΕ

 

Έχει ξεφύγει η δουλειά με τον κορονοϊό. Μια κουβέντα είναι αυτή, δεν εκφράζει και την πραγματικότητα, απαραιτήτως. Λένε, για παράδειγμα, ότι πολλά είναι τα 400 περίπου κρούσματα την ημέρα. Γιατί είναι πολλά κι όχι λίγα; Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά, αλλά το πολλά ή λίγα έχει τη σημασία του αν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Με τι συγκρίνουν τον όποιο βαθμό εξάπλωσης της μόλυνσης; Με το τίποτα. Δεν υπάρχει προηγούμενο, ούτε κάτι σχετικό με τον κορονοϊό.

Παρακάτω, αφού το ξεκινήσαμε με τα στατιστικά του κορονοϊού. Κάθε μέρα, λοιπόν, προστίθεται στο συνολικό αριθμών των κρουσμάτων ακόμα κάποια τετρακοσαριά και το νούμερο στη σούμα όλο ανεβαίνει. Από την άλλη, αναλογικά σχεδόν παραμένει στάσιμος ο αριθμός των διασωλημένων, αλλά και των νεκρών. Τι να σημαίνει αυτό;

Φαίνεται ότι το τοξικό, το θανατικό κομμάτι του μικροβίου έχει πάει περίπατο. Αδυνάτισε. Εξαφανίστηκε. Συνεχίζει να κάνει παιχνίδι ο μίστερ κορώνας, όμως χωρίς να απειλεί να πάρει κι άλλες ζωές. Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τη θεωρία.
Διαβαστε ακομα:

ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΤΟΝ... ΚΛΕΨΕΙ