ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

 

Τον Τούρκο αν τον αποκαλέσω ''Τούρκο'', σημαίνει ότι είμαι ρατσιστής; Βεβαίως. Ότι έχω συμπεριφορά ρατσιστική; Βεβαιότατα. Και τον Σκοπιανό ή τον Αλβανό αν τον πω ''Σκοπιανό'' ή ''Αλβανό'', κρύβω μια περιφρόνηση γι’ αυτόν. Πριν χρόνια πολλά είχα γράψει στην καθημερινή μου στήλη ''Ο Σέρβος τάδε… '' για έναν προπονητή και κάποιος κουλτουριάρης μου παρατήρησε πως είναι μειωτικό, όχι σωστό να αναφέρεις την εθνικότητα για να τον προσδιορίζεις. 

Νέγρος είναι ο ποδοσφαιριστής της τούρκικής ομάδας και επειδή ο διαιτητής τον προσφώνησε ''Νέγρο'' σηκώθηκε όλη η πολιτισμένη Ευρώπη (φώτο). Αποχώρησε η τούρκικη ομάδα, διακόπηκε το παιχνίδι στο Παρίσι, για να γίνει την επομένη. Μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι και ο δημοκράτης Ερντογάν. Τελικά, την επομένη άρπαξε μια πεντάρα από τον μαύρο Νεϋμάρ, μαύρος είναι ο Βραζιλιάνος, όχι λευκός, και ηρέμησε η Μπασάκσεχιρ.

Μιλάμε σοβαρά, δεν κάνουμε πλάκα. Αν πεις ''Άσπρο'' τον λευκό, δεν τρέχει τίποτα. Αν είναι ακούρευτος και τον πεις ''ακούρευτο'', αυτό είναι δεν είναι ρατσισμός. Και τον καραφλό αν τον πεις ''καραφλό'', είτε είναι μαύρος είτε λευκός, δεν τρέχει τίποτα. Ρατσισμός είναι να πεις ''κοντό'' τον κύριο τάπα. Με τον ψηλό, δεν έχεις πρόβλημα, αν τον πεις ''ψηλέα''.

Θα χρειαστεί ένας με ενάμισυ αιώνας, τόσο το υπολογίζω, να σταματήσει αυτή η σαχλαμάρα να κατηγορείται για ρατσιστής αυτός που αποκαλεί ''Νέγρο'' τον σκυλάραπα

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ