ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ

 
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Σιγά το νέο. Αυτό δεν είναι είδηση. Που αξίζει να πατήσουμε το πλήκτρο της ελπίδας. Η είδηση είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Που σημαίνει ότι έχει πάρει σειρά και είναι ήδη στη λίστα αναμονής η επόμενη πανδημία. 
Είπαμε. Δεν είπαμε; Η είδηση είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Δεν τελειώνει γιατί έσκασε μύτη ο κορονοϊός. Ούτε επειδή βγήκε το εμβόλιο, γλυτώσαμε. Όχι, κύριε. 
Ήδη, ο μπος, το πρώτο όνομα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Προειδοποίησε την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για την επόμενη πανδημία. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αυτό είναι το όνομα του Αιθίοπα, του πρώτου Αφρικανού επικεφαλής στο Π.Ο.Υ., λέει τα δικά του, εννοώ τις προβλέψεις με βάση τις έρευνες και μελέτες σχετικά με την υγεία του ανθρώπου. Ότι η υγεία είναι καταδικασμένη όσο οι κυβερνήσεις αδιαφορούν στην κλιματική αλλαγή.
 
Η δημόσια υγεία επηρεάζεται από την ευημερία των ζώων. Αυτό είναι το συμπέρασμα του ΠΟΥ. Τι συμβαίνει; Ο άνθρωπος ενοχλεί την ισορροπία του περιβάλλοντος, με συνέπεια να μειώνεται σταθερά ο πληθυσμός του ζωϊκού βασιλείου κι έτσι να την πληρώνουμε με πανδημίες. Αυτά με δυο λόγια λέει ο μίστερ ΠΟΥ, και ρίχνει το μπαλάκι στις κυβερνήσεις. Ε, και οι κυβερνήσεις είναι καταδικασμένες να μην κάνουν... πίσω. Επειδή θα σαμποτάρουν τις εθνικές οικονομίες τα όποια μέτρα περιοριστικά πάρουν για την προστασία του περιβάλλοντος,  
 
Θα κάνει πίσω η Κίνα για να σωθεί π.χ η φάλαινα και η πολική αρκούδα; Θα μειώσει την παραγωγή η Αμερική για να μη λοιώσουν οι πάγοι στην Ανταρκτικη. Να σταματήσει η Γαλλία τις πυρηνικές δοκιμές στα βάθη των ωκεανών. Στον ανταγωνισμό, σ' όλα τα μέτωπα και η Ρωσία. Τι λέμε; Ότι αυτός που δημιούργησε το έργο σε έξι μέρες, τόσο θα χρειαστεί για να ανατινάξει το σύμπαν.

 Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ Η ΠΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΤΗ...