ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΝΗΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
 
H σημερινή Bουλή διαθέτει 31 βουλευτές – γιατρούς, αριθμός ελάχιστος σε σχέση με την δυναμική και τη δημοφιλία που προσέδωσε η πανδημία στους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δημοφιλέστερος αυτή την περίοδο  Έλληνας είναι  ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ τον ακολουθούν  σε κοινωνική  καταξίωση άλλοι σπουδαίοι επιστήμονες, όπως ο Νίκος Σύψας, ο Χ. .Γώγος, η Σ. Κοταμανίδου, η Μ. Γκάγκα, η Ελ. Γιαμαρέλλου, η Αθ.Λινού, ο Αθ.Δημόπουλος, η Μ. Παγώνη, ο Αθ. Εξαδάκτυλος,  και βέβαια ο Ηλ. Μόσιαλος.

 Ξεπερνούν τους 20  οι γιατροί  που έχουν ταυτιστεί με τη μάχη κατά του κορωνοιού και από την άποψη αυτή έχουν εγγράψει εξαργυρώσιμες υποθήκες εκτός όλων των άλλων και στην πολιτική. Άσχετα αν ορισμένοι  δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις ΜΕΘ για τη Βουλή. Όσο κι αν  είναι εύκολη η εκλογή τους.

Έχει αποδειχθεί ότι οι ψηφοφόροι  ψηφίζουν πάντα... φρέσκους ήρωες.  Όπως έκαναν στο παρελθόν με τους αντιστασιακούς (1974), τους αντιδεξιούς ( 1981),τους συνδικαλιστές και τα λεγόμενα “κομματόσκυλα” (1985) , τους “έντιμους” (1989), τους  εκσυγχρονιστές, (1996), τους αγανακτισμένους (2011) και τους αντιμνημονιακούς (2015).  Δεν αποκλείεται λοιπόν στις επόμενες εκλογές να έρθει η σειρά των πνευμονολόγων, των λοιμωξιολόγων, των μικροβιολόγων, των ιολόγων,  των εντατικολόγων, των επιδημιολόγων και όλων των άλλων εις-λόγος. Που ανήκουν στην κατηγορία των ηρώων, τους οποίους, δυστυχώς, καμιά κυβέρνηση δεν σκέφθηκε μέχρι τώρα ούτε καν να τους εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ήδη, πάντως, οι γιατροί  μαζί με τους απασχολούμενους στα παραϊατρικά επαγγέλματα, αποτελούν τη δεύτερη μετά τους δικηγόρους δύναμη του κοινοβουλίου, με 31 βουλευτές και ποσοστό 10,3% έναντι 69 βουλευτών και ποσοστό 23%. 

Μόνο με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές είχαν εκτεθεί 57 υποψήφιοι  για να εκλεγούν 19, έναντι 10 του ΣΥΡΙΖΑ, 5 του ΚΙΝΑΛ,  1 του ΚΚΕ και 1 της Ελληνικής Λύσης.

Είναι βέβαιο, ότι στις επόμενες εκλογές τα κόμματα θα δώσουν σκληρές μάχες  για να εντάξουν στους συνδυασμούς τους αστέρες της ιατρικής, που έλαμψαν  με την παρουσία τους στα τηλεοπτικά παράθυρα με τις αστείρευτες γνώσεις τους για τον διαβολοιό, τις ευαισθησίες τους  απέναντι στους πάσχοντες, και τις συμβουλές τους προς τους υγιείς.

Οι γιατροί  ίσως είναι από τους λίγους υποψήφιους που έχουν δικό τους κοινό, την πελατεία τους, ενώ όλοι οι άλλοι αντλούν ψήφους από τους πεπεισμένους οπαδούς των κομμάτων στα οποία εντάσσονται.

 Η Νέα Δημοκρατία έχει παραδοσιακά σαφές προβάδισμα στον ιατρικό χώρο,  ελέγχοντας επί σειράν ετών το χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών ( Π.Ι.Σ., Ι.Σ.Α.) ενώ  το ΚΚΕ ελέγχει την πανελλήνια  ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, όπου δεύτερη δύναμη είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τρίτη δύναμη η Ν.Δ., τέταρτη ο ΣΥΡΙΖΑ και πέμπτη το ΚΙΝΑΛ.

 Ο «Ευαγγελισμός» που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ΕΣΥ, είναι το κόκκινο νοσοκομείο που ελέγχεται συνδικαλιστικά από τη ΔΗΠΑΚ του ΚΚΕ. Το «Γ.Κ.Ν. Γεννηματάς» θεωρείται γαλάζιο νοσοκομείο, επειδή ελέγχεται από τη ΝΔ, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας υπερτερούν οι γιατροί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ 

Το κόμμα της Κουμουνδούρου  κυριαρχεί και στο Σισμανόγλειο, αλλά και στο Αγλαία Κυριακού, έχει όμως μόνο έναν γιατρό δικό του στο Αττικόν και στο νοσοκομείο Α. Συγγρός

.Πάντως, στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)  πρώτη δύναμη είναι η συνδικαλιστική παράταξη ΔΗ.Κ.Ν.Ι. της Ν.Δ. με πρόεδρο την Ματίνα Παγώνη, που σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεοπτικών εμφανίσεων, για τις γνώσεις της, το χιούμορ  της και τις αλήθειες της.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ