ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

 
Αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη είναι αληθινά πρωτοφανέρωτο. Ποτέ στο παρελθόν δεν ταρακουνήθηκε η ανθρωπότητα στον ίδιο βαθμό όπως τους τελευταίους μήνες με αφορμή τον κορονοϊό. Τεράστια και δίχως μέτρο κινητοποίηση για τόσο… μικρό κίνδυνο. Μιλάνε οι αριθμοί. Σ’ ένα ολόκληρο χρόνο και οι νεκροί από τον Covid-19 δεν ξεπέρασαν τα δυο εκατομμύρια. Τι είναι αυτό το νούμερο μπροστά στα 7,8 δις του παγκόσμιου πληθυσμού; Ένα τίποτα.

Είμαστε κυνικοί; Ούτε ωμός, ούτε κυνικός είναι σωστό να χαρακτηρίζεται εκείνος οποίος μιλάει με τη ψυχρή γλώσσα των αριθμών και την αλήθεια των  πραγμάτων. Μετράμε, λοιπόν, για το μέγεθος του κακού από τη μια και από την άλλη το πόσο επενέβη στην καθημερινότητα μας το πακέτο των μέτρων προστασίας. Ο περιορισμός του ανθρώπου στο σπίτι του και η επικοινωνία του με τον άλλον, τον συγγενή, τον γείτονα, τον φίλο, τον συνάδελφο.

Εκεί πήγε το έργο. Τα κράτη και η υπεράνω θρησκειών και πατρίδων διεθνής οικονομία που έτσι ή αλλοιώς ορίζει τη ζωή μας υποχρεώνει έναν νέου τύπου τρόπο ζωής λόγω κορονοϊού. Λόγω μιας παγκόσμιας απειλής η οποία σκότωσε ένα σχεδόν μηδενικό ποσοστό ανθρώπων. Τι σημαίνει αυτό;

Ποια, δηλαδή, είναι η εξήγηση μιας τόσο τρομακτικής αλλαγής δεδομένων στη ζωή του σημερινού παγκόσμιου πολίτη; Μήπως η ευαισθητοποίηση των διεθνών αρχών και κυβερνήσεων. Το ενδιαφέρον τους για τον… άνθρωπο, δηλαδή. Όποιος έχει στοιχειώδη γνωριμία με την Ιστορία θα μιλήσει για την… κονόμα. Γιατί το συμφέρον, χρηματικό άμεσα κι όχι, είναι αυτό που κινεί την Ιστορία. Αυτό που γράφει την Ιστορία.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ…