ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ… ΡΟΜΠΟΤ

 

Φοβερά πράγματα. Στην Ιαπωνία φτιάξανε ‘’Υπουργείο Μοναξιάς’’. Και δεν είναι πρωτιά τούτη η πατέντα, το ξεσήκωσαν από την Αγγλίας, η οποία είχε συστήσει ίδιο υπουργείο το 2018. Η γιαπωνέζικη κυβέρνηση, όμως, το μοντάρησε πολύ οργανωμένα και βελτιωμένα λόγω κορονοϊού. Αφού είδαν ότι ο κόσμος το ‘χει ρίξει στις αυτοκτονίες. Γιατί υποφέρει από μοναξιά.

Σήμερα στην Ιαπωνία εκείνοι που δίνουν μόνοι τους τέλος στη ζωή τους είναι περισσότεροι από τους θανάτους λόγω κορονοϊού. Η σύσταση, λοιπόν, του ‘’υπουργείου μοναξιάς’’ κρίθηκε επιβεβλημένη με σκοπό να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των αυτοχειριών. Τοποθετήθηκε, μάλιστα, έμπειρος πολιτικός, κάποιος Τετσούσι Σακαμότο, 71 χρονών, του φιλελεύθερου κόμματος.

Να τα βλέπουμε εμείς αυτά και να παραδειγματιζόμαστε. Δηλαδή; Με την πανδημία του κορονοϊού στην Ιαπωνία προκλήθηκε κοινωνική απομόνωση και συνέπεια έχει την αύξηση των αυτοκτονιών. Για να ανακουφίσουν τον κόσμο στήσανε επιτόπου ειδικό υπουργείο το Φεβρουάριο του 2021. Στην Ελλάδα έχουμε υπουργεία που βαράνε μύγες. Χωρίς αντικείμενο, όπως το… αρμόδιο του αθλητισμού.

Φτιάξε, κύριε, υπουργείο χουλιγκανισμού. Όχι αυτό του αθλητισμού να ασχολείται παρασκηνιακά με τις… εκλογές των ομοσπονδιών. Φτιάξε το υπουργείο πανεπιστημιακής βίας, να ξεμπερδεύουμε από την αλητεία εκείνων των φοιτητών που με το παραμικρό κάνουν μπουρδέλο τη σχολή.

Επιστροφή στην Ιαπωνία. Φτιάξανε ρομπότ που κρατάνε το χέρι ανθρώπου, γι' αυτούς που ζουν μόνοι μέσα στο σπίτι τους. Που δεν έχουν παρέα. Διακόσα διαφορετικά τραγούδια υπάρχουν με στίχο Κράτα μου το χέρι… Άλλο να το ακούς, άλλο να στο κρατάει κάποιος, ας είναι και ρομπότ.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΡΑΦΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ LOCKDOWN