ΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Ταξίδι στο εξωτερικό, ένα σεμινάριο φαρμακολογίας προέκυψε στην Θάλεια, 36χρονη καθηγήτρια πανεπιστημίου και είπε στον σύζυγο της: ''Θέλω να πάω οπωσδήποτε, αλλά όχι μόνη μου… ''.Βαρύ το επαγγελματικό πρόγραμμα του Πέτρου, αλλά αυτός της έδειξε για μια φορά ακόμα πόσο την αγαπάει.

- Θα έρθω μαζί σου, κανένα πρόβλημα…

Δέκα χρόνια γάμου μετράνε ο Πέτρος και η Θάλεια, και ο έρωτας τους αντί να ξεθυμαίνει, όλο και περισσότερο τους έφερνε κοντά. Ένα αγαπημένο και ισορροπημένο ζευγάρι.

''Πέτρο, κάθε μέρα μαζί είμαστε. Να φύγω στην Ευρώπη για μια εβδομάδα και να είμαστε πάλι μαζί εκτός Ελλάδος; Σκέπτομαι να ζητήσω να με συνοδεύσει η Λυδία. Θα της αρέσει η ιδέα για ένα ταξίδι απρόοπτο… Εσύ κάτσε στην Αθήνα, έχεις τις δουλειές σου''.

Από πότε ο άνθρωπος ζευγάρωσε; Με τις ευλογίες του μεγαλοδύναμου το σεξ άρχισε με τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα. Το ερώτημα είναι από πότε ο άνδρας και η γυναίκα, πριν ακόμα ξεκινήσουν τη φάμπριγκα του γάμου, έβαλαν μπροστά το ζευγάρωμα. Εγώ είμαι για σένα κι εσύ για πάρτη μου. Αποκλειστικά!

Κάποτε, στους αρχαίους, στους προϊστορικούς χρόνους, το σεξουαλικό νταραβέρι ήταν υπεράνω ηθικής και θεσμών. Ο καθένας με την όποια, και όπως πέσουμε. Με την μάνα του πήγαινε άλλος, με την αδελφή του, με την κόρη του- κανένα πρόβλημα. Ποιος να τον εμποδίσει, όταν δεν υπάρχουν στην πιάτσα ούτε νόμοι, ούτε θρησκείες.

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε ένα ''κίνημα'', στην Ευρώπη, βέβαια, με στόχο να δώσει τέλος στο ζευγάρι. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι, αυτή η υποκρισία, αυτή η δέσμευση ότι το άτομο είναι δεμένο στα δεσμά της όποιας σχέσης, έγγαμης κι όχι. Κι αν συμφωνεί στο… συμβιβασμό του ζευγαρωτικής συμβίωσης, ο καθένας να είναι ελεύθερο πουλί, όποτε επιθυμεί να σαλτάρε μια μοναχική ή όχι πτήση. Χωρίς να αμφισβητεί ή να αρνείται τα καλά του ζευγαρώματος.                                                           

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΝΤΡΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ