ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Δίνεις τη μια στο γείτονα σου.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Τις κρατάς και τις δυο για τον εαυτό σου.

ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Και τις δυο τις παίρνει η κυβέρνηση και σου δίνει γάλα.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δυο και σου πουλάει το γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δυο και σε ντουφεκάει, σε εκλογές, εσένα, όχι τις αγελάδες.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δυο αγελάδες. Πουλάς τη μια και αγοράζεις έναν ταύρο!

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις δυο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δυο, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και το γάλα το χύνει στον υπόνομο.

Να συνεχίσω; Περί ταμπελοποιίας. Μόνον τα μικρά παιδιά βολεύονται με ''αλήθειες'' που χαρίζουν οι ταμπέλες. Χριστιανισμός, για παράδειγμα. Τι λέει η ταμπέλα; 
Αγάπα τον πλησίον του, βοήθα τον πλησίον σου. Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως. Αυτός που έχει δυο πανωφόρια, να δώσει το ένα σ' αυτόν που δεν έχει. Αυτά τα απίθανα και αλλόκοτα παραμύθια λανσάρουν όλες οι θρησκείες. Αυτός που έχει δυο σώβρακα, να ψάχνει να βρει ποιο ρεμάλι, ποιο άχρηστο κορμί κυκλοφορεί ασώβρακος.
Και να είναι προσεκτικός, μην κάνει καμιά μαλακία και χαρίσει τη μια από τις δυο κουβέρτες του σε απατεώνα, δηλαδή σε κάποιον που εμφανίζεται φτωχαδάκι ενώ έχει περισσότερα φράγκα στην τράπεζα από τον φιλάνθρωπο. Τότε θα είναι άδικος, διότι δεν έδωσε τη μια από τις δυο αγελάδες σ' εκείνον που πράγματι δεν είχε όχι αγελάδα, ούτε μια κότα.
Το άλλο. Ο πονοκέφαλος γι' αυτόν που έχει τρεις και τέσσερις αγελάδες. Να ψάχνει να βρει όχι έναν, αλλά δυο και τρεις άλλους, οι οποίοι πράγματι δεν έχουν αγελάδα. Άντε και τον βρήκε ο έχων ''περισσευούμενη'' αγελάδα. Κι αν ο μη έχων είναι ρεμάλι σκέτο, να του δώσει του κι αυτουνού του άχρηστου τη μια από τις δυο αγελάδες; Μήπως το σωστό είναι ο έχων αγελάδες, και πέντε και δέκα ακόμα αγελάδες, να τις κρατήσει όλες και του ανεπρόκοπου γείτονα να του δίνει μια κούπα γάλα κάθε μέρα. 
Το τελευταίο. Δεν μας λένε οι καλές θρησκείες αν είναι υποχρεωμένος, όποιος έχει δυο γυναίκες, ή και τρεις, να πασάρει τη μία σ' αυτόν που δεν μπορεί να ρίξει γκόμενα.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ