ΓΙΑΤΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ

 
Το μεγάλο λάθος πολλών στην εφηβική τους ηλικία. Θαρρούν πως και οι άλλοι βλέπουν τον κόσμο το ίδιο, όπως εκείνοι. Αυτό σημαίνει αθωότητα. Ότι και οι άλλοι έχουν τις ίδιες ή περίπου τις ίδιες σκέψεις στο κεφάλι τους. Ότι δεν έχουν διαφορετικές επιθυμίες. Να, όμως, που κάποιος άλλος είναι ικανός όχι απλά να σκεφτεί, αλλά και να διαπράξει αυτό που σ' εκείνον ούτε καν περνάει από το μυαλό του.

Από πιτσιρικάς θυμάμαι πως το πρώτο πράμα που γούσταρα ήταν τα κορίτσια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια ωραία, μια λαχταριστή συμμαθήτρια μας, μια γειτόνισσα μας, βγαίνει ραντεβού με άσχημο αγόρι. Πως γίνεται αυτό, γαμώ το στανιό μου, παραμιλούσα. Μετά από χρόνια έδωσα την εξήγηση, και ήταν τόσο απλή.

 

Είναι κούκλα η κοπέλλα και δεν παίζεται σε προσόντα σωματικά. Σε κάποια ηλικία είναι επόμενο, ολότελα φυσιολογικό, να αισθάνεται πως ήρθε ο καιρός να πάει με αγόρι. Να επιβεβαιώσει και στην πράξη ότι αρέσει. Έτσι θα πει το ''ναι'' και στον κακομούτσουνο, όταν δειλιάζουν να της την πλησιάσουν οι ομορφονιοί.
 

Αληθινή ιστορία. Είμαι στην τελευταία τάξη του δημοτικού, αμούστακος ακόμα, και στο σπίτι ξαδέλφου το παίζω ψόφιος κοριός σε μια παρέα «μεγάλων», τουλάχιστον είκοσι χρόνων, αγόρια και κορίτσια. Η κουβέντα τους έχει ανάψει, και πολύ κουλτούρα οι δικοί σου, για πολιτική, για τη σοβιετική σχολή κινηματογράφου, για το κίνημα της αμερικάνικης ποίησης. Τέτοια πράγματα να παρλάρουν.

 

Παρατηρώ ότι η πιο φινετσέτατη γκόμενα να μη συμμετέχει στη συζήτηση που έχει ανάψει και η οποία όλο να ρίχνει ματιές με νόημα στον πιο κακοφτιαγμένο της παρέας. Που δεν ήταν μονάχα άσχημος, αλλά και βαριόταν ο τύπος μ’ όλα όσα βαθυστόχαστα άκουγε. Κάποια στιγμή τελειώνει το κουλτουριάρικο συμπόσιο της παρέας και το κορίτσι, το θυμάμαι σα χθες, έφυγε με τον άσχημο.
Την άλλη μέρα γεμάτος περιέργεια ρωτάω τον ξάδελφο για τη μεγάλη έκπληξη, η γκομενάρα να προτιμήσει τον πιο κακοφτιαγμένο φίλο τους. Ο ξάδελφος ήταν εξομολογητικός: ''Όλοι θέλαμε την Σόνια, όμως αυτή πήγε με τον Στάμο, συμφοιτητή μας στο πανεπιστήμιο, σχεδόν αδιάφορο για τα μαθήματα, ο οποίος τη βρίσκει περισσότερο να παίζει μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκια στη λέσχη''.
Εκείνο το σκηνικό με σφράγισε. Μου έμεινε. Γιατί η καυτή Σόνια προτίμησε τον ασχημομούρη και τεμπελάκο, όχι έναν άλλον, ωραίο και έξυπνο.
Δεδομένο. Και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ποιο; Έγιναν έρευνες και αποδείχθηκε ότι οι ευφυέστεροι έφηβοι ασχολούνται περισσότερο με τις επιδόσεις τους στα μαθήματα παρά με το σεξ. Απίθανο; Να, που συμβαίνει. Όσο υψηλώτερο IQ έχει ένας νέος, τόσο καθυστερεί να πάρει φωτιά η επιθυμία του να πλησιάσει κοπέλλα. Μιλάνε οι έρευνες αλλά και τα πειράματα σε ποντίκια. Φοβερά πράγματα. Οι ευφυέστεροι έφηβοι καθυστερούν να αρχίσουν την ερωτική τους ζωή.

Να, γιατί θυμήθηκα εκείνο το κορίτσι με την επιθετική σεξουαλικότητά, η οποία δεν είχε κανένα δισταγμό να διαλέξει τον «βλάκα» και τον καθόλου ελκυστικό. Φαίνεται πως γι' αυτήν ο μπιλιαρδόρος είναι καλύτερος εραστής απ' εκείνον που ενδιαφέρεται περισσότερο για πνευματικές αναζητήσεις και λοιπούς κοινωνικούς προβληματισμούς.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΑΡΑΣ ΠΗΡΕ... ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ