ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

 
Δεν ξανάγινε στα παγκόσμια χρονικά. Ο υπουργός δημόσιας τάξεως Γιάννης Πανούσης, διαπρεπής εγκληματολόγος, με δημόσια δήλωση του, είχε ''προβλέψει'' ότι θα δολοφονηθεί μέσα στη φυλακή ο μόλις καταδικασθείς ισοβίτης, ο οποίος είχε τεμαχίσει την ίδια την κόρη του. Πρόκειται για την υπόθεση της ''μικρής Άνυ'', της τετράχρονης κόρης του Βούλγαρου  Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, τότε 27χρονου. Μιας φρικτής δολοφονίας που τον Απρίλιο του 2015 είχε αφήσει άφωνη την Ελλάδα.
Ο πρώτος υπουργός του Σύριζα είχε σχολιαστεί με τέτοιον τρόπο, λες και παρακινούσε άλλους έγκλειστους να σκοτώσουν τον πατέρα-τέρας της μικρής Άνυ. Απλά ο υπουργός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υπενθυμίσει τον «κώδικα τιμής» που αιώνες λειτουργεί στις φυλακές... Ότι άλλοι δολοφόνοι, αντικοινωνικά στοιχεία με χρόνια πολλά καταδίκης να αισθάνονται την ''υποχρέωση'' να ξεπαστρεύουν αυτούς που θεωρούνται στυγεροί δολοφόνοι. Επειδή τα χέρια της δικαιοσύνης είναι δεμένα και ο ένοχος δεν γνωρίζει την ποινή που του αξίζει.
Ή θα αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή ή- αν δεν προλάβει να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του- θα καταλήξει από βίαιο θάνατο με θύτες άλλους κατηγορούμενους. Θα τον ''αυτοκτονήσουν'', δηλαδή. Αυτό περίπου είχε πει ο Πανούσης, κι αν αυτό συνέβαινε, τότε η νέμεσις, η θεία τιμωρία θα επέρχονταν από χέρια όχι καθαρά για τις ανομίες του απάνθρωπου παιδοκτόνου.
Είναι οι περιπτώσεις όπου οι κατάδικοι τηρούν το έθιμο της φυλακής, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και συμπεριφέρονται ως δικαστές. Η μικρή και κλειστή κοινωνία τους δεν ανέχεται παιδοκτόνους, μητροκτόνους και άλλους ειδεχθείς δολοφόνους. Σ αυτήν ακριβώς την ''ευαισθησία'' των ποινικών είχε στηρίξει ο υπουργός την πρόβλεψη του ότι η τύχη του Βούλγαρου είναι προδιαγεγραμμένη.
Για τις δηλώσεις του Πανούση διαμαρτυρήθηκε ο συνάδελφος του υπουργός δικαιοσύνης. Τελικά, μετά από τρία χρόνια, το 2018 στις φυλακές της Κέρκυρας μαχαίρωσαν το κτήνος της Βουλγαρίας, αλλά δεν τον τελείωσαν. Ο Στάνισλαβ, που στην Ελλάδα κυκλοφορούσε ως ''Σάββας'' έβγαζε μεροκάματο διαθέτοντας το σώμα του σε ομοφυλόφιλους. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ξάπλωνε με επώνυμους άνδρες της ελληνικής showbiz.
Στις 21 Απριλίου σα σήμερα η Ντμίτρίνα Μπορίσοβα, η μητέρα της μικρής Άνυ, αναφέρει στην αστυνομία ότι εξαφανίστηκε η κόρούλα της. Είχε ταξιδεύσει στη Γερμανία για λίγες μέρες να συναντήσει τον γκόμενο της, και άφησε την Άνυ στη φροντίδα του ''Σάββα''. Για να βλέπει το κοριτσάκι τον μπαμπά να τρυπιέται με ηρωίνη.
Ο μπαμπάς σκότωσε πρώτα την κόρη του και μετά την έκανε κομμάτια για να την ξεφορτωθεί και την πέταξε στα σκουπίδια. ''Δεν είναι δολοφόνος, είχα πανικοβληθεί, δεν ήξερα τι έκανα... '' είπε στην απολογία του. Στη φώτο, αριστερά ο δολοφόνος και δεξιά η συμπατριώτισσα του, η μητέρα της Άνυ, η οποία ήταν κι αυτή κατηγορούμενη, αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΟΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ