ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

 

Ένοχος ο μπάτσος, βραχιόλια στα χέρια και κατ΄ ευθείαν στο κελί. Για πόσο; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα βγει ζωντανός, και δεν προκύψει ατύχημα μέσα στη φυλακή. Η πασίγνωστη υπόθεση του 46χρονου νεγροαμερικάνου Τζωρτζ Φλόυντ, του οποίου ο θάνατος προκάλεσε παγκόσμιο ξεσηκωμό για την αστυνομική βία. Και έβγαλε στο σεργιάνι τις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες.

Οι ένορκοι, λοιπόν, αποφάσισαν ότι ο αστυνομικός είναι ο αίτιος του θανάτου του 1 μ. 93 George Floyd τον περασμένο Μάιο. Δεν υπήρχε άλλη απόφαση. Στο πόδι πάλι θα βρισκόταν ο πλανήτης, αν έκαναν το λάθος να αθωώσουν το όργανο ή να μη θεωρήσουν δολοφονία το θάνατο του Φλόυντ. Δεν έχει σημασία αν η απόφαση είναι δίκαιη, άδικη, αυστηρή. Ποιος ασχολείται. Διαφορετική απόφαση θα ανατίναζε την Αμερική από τις λαϊκές αντιδράσεις, που ούτε ο στρατός είναι ικανός να αντιμετωπίσει.

Δικαιώνονται έτσι όσοι είναι υπέρ των διαδηλώσεων, πορειών και οργανωμένων κινητοποιήσεων. Κάνουν δουλειά. Λειτουργούν την απειλή, την καταδίκη του όποιου έχει διαφορετική άποψη. Έτσι, οι κοινωνίες έχουν ανάγκη και τις νίκες του λαού. Πράγματι, η δικαστική απόφαση για τον Τζωρτζ Φλόυντ είναι λαϊκή, δεν ανήκει στη Δικαιοσύνη.

Για την Ιστορία. Ο Φλόυντ είχε κάνει 4 χρόνια φυλακή, είχε εγκληματική δράση για οκτώ χρόνια. Συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ένας απ’ αυτούς τον εμπόδιζε να αναπνεύσει. Τον προσεχή Αύγουστο θα ξεκινήσει η δίκη των άλλων αστυνομικών που ήταν παρόντες ή είχαν συμπράξει στο θάνατο του θύματος. Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ διέταξε έρευνα στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, στο οποίο υπηρετούσαν οι τέσσερις υπόδικοι.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ