ΣΤΑ 90 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;

 

Ο γιατρός του συνέστησε να κάνει οπωσδήποτε εγχείρηση. Για να αντιμετωπίσει στα σίγουρα την απειλή του καρκίνου στους όρχεις του. Ναι μεν, ενημέρωσε τον ασθενή, αυτός ο καρκίνος είναι ο πλέον… αργός, ο λιγώτερο επιθετικός, και μετά από χρόνια, ίσως και μετά από δεκαετία να εκδηλωθεί εχθρικά, αλλά το ζήτημα τακτοποιείται με επέμβαση. Τον έκοψε με χαμόγελο φιλοσοφικό και ειρωνικό ο άνθρωπος και ρώτησε αθώα τον γιατρό:

- Ξέρετε πόσο χρονών είμαι; Την περασμένη εβδομάδα πάτησα τα 81…

Τι περισσότερο να έλεγε; Πως δεν βρίσκει απαραίτητο να μπει σε χειρουργείο για πρόβλημα υγείας που θα του παρουσιαστεί μετά τα 90 του χρόνια. Ποιος από τους δυο θα τον… προλάβει, ο καρκίνος ή ο χάρος;

Θυμήθηκα αυτή την επίσκεψη στον ουρολόγο πριν χρόνια γνωστού μου, και τη συνδύασα με την άρνηση του 35% των Ελλήνων άνω των 80 ετών να εμβολιαστούν. Το νούμερο 35% είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC. Δεν είμαι βέβαιος, όμως, ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα απέφυγαν τον εμβολιασμό, ακριβώς λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους. Επειδή σ’ άλλες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στις ίδιες ηλικίες έπιασε το 100%.

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ