ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ... ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ

 
Αμαρτία είναι αν δεν κάνετε εμβόλιο. Αυτό είπε ένας μητροπολίτης, το ποιος είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Και πέσανε να τον φάνε, γιατί είπε αυτό που είπε. Μα, δεν το είπε ο ίδιος! Ενας παπάς δεν επιτρέπεται να λέει ό,τι του κατεβάζει η γκλάβα του. Ανοίγει το στόμα και λέει το Λόγο του Θεού. Πρώτα, δηλαδή, έχει επικοινωνία με τον Ύψιστό και μετά παρλάρει.
 
Ναι, αλλά μέσα σ' αυτούς που τον σχολιασαν- επειδή θεώρησε αμαρτία το μη εμβολιασμό - είναι συνάδελφοι του. Άλλοι μητροπολίτες. Μα, κι αυτοί δεν είπαν προσωπική άποψη, τη θέση του μεγαλοδύναμου μετέφεραν. Ο Θεός, δηλαδή, άλλα λέει σ' άλλον μητροπολίτη, και το ακριβώς αντίθετο σ΄ 'αλλους;
 
Δεν καταλάβες. Ο Θεός δεν μιλάει. Δεν έχει άποψη, άλλωστε. Για οτιδήποτε. Ο Θεός είναι μούγκα. Οι πιστοί, κληρικοί κι όχι, είναι αυτοί που φαντασιώνονται πως επικοινωνούν με το άγιο πνεύμα, και εισπράττουν ό,τι θαρρούν τους λέει. Άλλος, λοιπόν, μητροπολίτης λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, άλλος ότι είναι αμαρτία ο εμβολιασμός, άλλος πως το ζήτημα δεν είναι θρησκευτικό.
 
 
Αν άρχιζε και ο Θεός να λέει τι θέλει, τότε δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο. Επειδή κάποιοι θα ερμήνευαν τη θεία βούληση έτσι, άλλοι γιουβέτσι, άλλοι στουπέτσι. Άκρη δεν θα έβγαινε.
Διαβαστε ακομα: