ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ... ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΠΗΘΗΚΕ

 
Πιάνει την γυναίκα από τα αυτιά και την κοπανάει στο πάτωμα. Τον συλλαμβάνουν και ο άνδρας, επειδή είναι Αφγανός, απορεί; Τι κακό έκανα; Γιατί με βάζετε φυλακή εδώ στην Ευρώπη που βρέθηκα! Δεν έκανα κάτι κακό. Κάτι παράνομο. Κάτι αντικανονικό. 
Έχει δίκαιο ο Αφγανός πρόσφυγας;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Δίνει μια βουτιά στον αέρα το σαρκοβόρο θηρίο και αρπάζει από το λαιμό το φυτοφάγο ζώο. Είναι ένοχο το θηρίο; Εγκληματίας. Δάγκωσε το σκυλί το μωρό κι αμέσως το σκοτώνουν. Το σκυλί, όχι το βρέφος.
Ο κακός ο λύκος, λένε. Η ανοησία. Λύκος είναι, όχι κακός. Αν πεινάει και βρει μπροστά του την κοκκινοσκουφίτσα θα της ορμήξει. Και δεν θα τον πεις... κακό, αλλά ανόητη την κοκκινοσκουφίτσα που βγήκε βόλτα στο δάσος.
Την έπεσαν οι τάλιμπαν στις Αφγανές γυναίκες που βγήκαν στους δρόμους να κάνουν διαδήλωση για τα δικαιώματα τους.  Κακώς! Πολύ κακώς για τα πολιτιστικά ιδεώδη της ευρωπαϊκής δύσης. Στο Αφγανιστάν, όμως, και με την άδεια της θρησκείας οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη, να στέκονται το ίδιο με τους άντρες.
Έτσι που λες. Κοντά στα δέκα χρόνια είναι σε φυλακή ευρωπαϊκής χώρας ο Αφγανός για κακοποιητική, για εγκληματική συμπεριφορά σε βάρος μαθήτριας κι ακόμα ο Ασιάτης δεν έχει χωνέψει το γιατί. Τι έκανα, της κτυπούσα το κεφάλι, και τι έγινε;
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΤΑ… ΤΑΝΚ