Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

 
Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία, λίγο πολύ ισχύει σε κάθε χώρα. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, κι όχι μόνο των ημερών μας, η βία σε βάρος της γυναίκας. Από τον άνδρα, βέβαια. Ο άνδρας, σύζυγος, γκόμενος, πατέρας, αδελφός είναι ο νταής μέσα στην οικογένεια. Δεν είναι είδηση ότι άντρας πλάκωσε στο ξύλο γυναίκα. Η είδηση είναι να δείρει ή και να δολοφονήσει άντρα η γυνάικα.
Λέμε για την Ιταλία, διότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στη γειτονική χώρα κάθε μέρα κατά μέσο όρο 89 γυναίκες πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Γι' αυτό και για εκείνο το λογο. Γυναίκες κάθε ηλικίας, πιτσιρίκες, μέχρι και γριές. Και λέμε πως αυτό συμβαίνει παντού. Σε πολιτισμένες κοινωνίες και υποανάπτυκτες. Μεσογειακές και βόρειες. Πλούσιες και φτωχές. Απλά το νούμερο 89 διαφέρει, αλλού είναι μεγαλύτερο, αλλού μικρότερο.
Στις δολοφονίες σε ποσοστό 72% ο άνδρας είναι ο θύτης, η γυναίκα το θύμα. 
Να, και το πιο ενδιαφέρον της σχετικής έρευνας στην Ιταλία: ''Και τι έγινε, μωρέ... !''. Κάπως έτσι αντιδρούν οι τρεις από τους τέσσερις Ιταλούς για τη βία μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή; Οι τρεις στους τέσσερις δεν θεωρούν... κανονική βία, πραγματική κακοποίηση και άξια... λόγου αυτή του άντρα σε γυνάικαι. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ... ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ;