Ο ΑΡΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

 
''Γιατί, κύριε Τάκη, δεν κάνετε εμβόλιο... '' είπε με τον πιο ευγενικό τρόπο η γειτόνισσα, η κυρία Ευλαμπία. Ο κύριος Τάκης της είπε γιατί και η κυρία Ευλαμπία έκανε τρεις φορές το σταυρό της. 
- Αρνούμαι να κάνω κάτι που με υποχρεώνουν.
Μέγα επιχείρημα ο κύριος Τάκης. Αποκαλύπτει την προσωπικότητα του. Την αξιοπρέπεια του. Την ανεξαρτησία του. Το υψηλό επίπεδο του αντιστασιακού του πνεύματος στο σύστημα. 
''Καλέ, αυτός είναι μωρό, συμπεριφέρεται σαν τα μικρά παιδιά, που δεν θέλουν να κάνουν κάτι μόνο γιατί τους το επιβάλλουν οι μεγάλοι... '''.  Αυτό σκέφτηκε για τον κύριο Τάκη η κυρία Ευλαμπία.
Μου 'ρθε στη θύμηση αυτή η αληθινή ιστορία όταν άρχισα να διαβάζω χθες τη σελίδα του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη στα Νέα..Με το δικό του τρόπο ο Γ.Σ. χλευάζει τους αρνητές του εμβολίου:
Οδηγώ και μπροστά μου ανάβει το κόκκινο φανάρι, αλλά εγώ θα συνεχίσω, θα το παραβιάσω, διότι δεν ανέχομαι την υποχρεωτιικότητα. Δεν αντέχω να μου επιβάλλουν πότε θα σταματήσω στον δρόμο και πότε θα συνεχίσω. Αν ήταν προαιρετικό να σταθώ (ή όχι) στον κόκκινο σηματοδότη, τότε ίσως να δεχόμουνα να σταματήσω ως ελεύθερος άνθρωπος.
Αλλά και όταν είμαι πεζός περπατώ κάτω απ' το πεζοδρόμιο, πάνω στο οδόστρωμα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κορνάρουν. Γιατί κορνάρουν οι διάφοροι συστημικοί;... 
Διαβαστε ακομα: