ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 3 ΚΑΠΑ

 

Πέθανε ένας φίλος μου στην Αυστρία. Έχασα έναν φίλο, με τον οποίο συνομιλούσα και τον έκανα κέφι. Πρώην αθλητής, εξήντα χρονών. Χάθηκε από την οικογένεια του, την παρέα του, και βέβαια από μένα λόγω κορονοϊού. Ήταν ανεμβολίαστος.

Ανεμβολίαστος! Κάποτε λέγαμε αυτός είναι κομουνιστής, χίπυς, ροκάς, χασικλής, αδερφή, σήμερα αυτά κι άλλα πολλά έχουν ξεπεραστεί και κυριαρχεί ο διαχωρισμός εμβολιασμένος- ανεμβολίαστος.

Ποιος ασχολείται s;hmera αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, γάβρος ή βαζέλος, αμερικανόφιλος ή όχι, εβραιομάχος ή όχι, καζαντζιδικός ή μπιθικωτσικός. Νέα κόλπα έχουν μπει στην πρίζα, veganfitnessyogabullingshelfiedelivety, οικολόγος κ.α. Μ’ αυτά γίνεται το μηντιακό και κοινωνικό παιχνίδι της ζωής.

Και μετά την πανδημία προέκυψε το ''Ανεμβολίαστος''. Διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα και σία έρχονται δεύτερα. Το πρώτο με το οποίο περνάς ελεύθερα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κορονοϊός, το Νο 3 κάπα στις αιτίες θανάτου. Πέθανε μαθέναμε για κάποιον γνωστό και ρωτάγαμε από τι πήγε; Καρδιά. Ή καρκίνο. Σήμερα είναι και το ''Aπό κορονοϊό''. Καμιά δημόσια υπηρεσία δεν καταμετρά κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, πόσοι πήγαν στον άλλον από τα δυο άλλα κάπα, τον καρκίνο και την καρδιά. Μόνο ο αριθμός των θανάτων από το νέο χτικιό.
Διαβαστε ακομα:

ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ, ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙ Η ΦΥΣΗ- ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ