ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ''ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ'';

 

Θα τη φας, δεν γίνεται να γλυτώσεις αυτές τις μέρες. Γνωστό να συναντήσεις στο δρόμο, σε μαγαζί να μπεις, και ο άγνωστος θα στη φέρει κανονικά. Θα σου πετάξει στη μάπα το ''Καλά Χριστούγεννα''. Όλοι στην έχουν στημένη. Λες και είναι συνεννοημένοι. Μόλις σε τρακάρουν στην άναψαν επιτόπου, ''Καλά Χριστούγεννα''.

Τι πάει να πει Καλά Χριστούγεννα; Εύχονται να περάσεις καλά την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός. Ρε, πλάκα μου κάνετε; Ο ίδιος ο Χριστός, δηλαδή ο ίδιος ο Θεός είναι ανίκανος να τουμπάρει την κατάσταση και να τα περάσω όπως γουστάρω, και θα περιμένω να πιάσει η ευχή του δίπλα, του απέναντι, του αλλουνού που δεν με ξέρει και δεν τον ξέρω.

Ρωτάς τον άλλον αν τον κυνηγάει το δάνειο της τράπεζας. Αν είναι άνεργος εδώ και καιρό. Αν δεν έχει τα φράγκα να την βγάλει. Αν έχει πέσει αρρώστια αγιάτρευτη στην οικογένεια του. Αν είναι πρεζάκιας ή αλκοολικός και στη δυστυχία πνιγμένος. Αν χρωστάει δεξιά κι αριστερά.

Καλά Χριστούγεννα, του λες και καθάρισες; Να τα περάσει καλά. Δεν γίνονται αυτά ούτε στο σινεμά. Εκτός κι αν του εύχεσαι να κάνει τον υπνοβάτη, να βάλει τη ζωή του σε σενάριο κινηματογραφικό, να περάσει καλά Χριστούγεννα με τη φαντασία του. Στα ψέματα.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ...