ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

 

Το λέμε επιστήμονες κι εγώ έχω σεβασμό στην επιστήμη. Συμφωνούν και οι ερευνητές κι εγώ λαμβάνω υπ’ όψιν μου τα ευρήματα των πανεπιστημιακών. Έλα, όμως, ότι δυσκολεύομαι να συμφωνήσω ότι οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις αυξήθηκαν στα δυο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Ύβρις είναι να χρησιμοποιήσω τη λέξη Μόδα, ότι μέσα στα σημεία των καιρών είναι και το MeToo, το λεγόμενο κίνημα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική βία. Τι θα πει Μόδα;  Ότι πουλάει σήμερα το πράμα, έχει πέραση και γι’ αυτό βγαίνουν και κάνουν σαματά κάποιοι και κάποιες.

Το πράμα είναι σοβαρό και δεν λύνεται στους αιώνες. Κανένα κίνημα και με τις καλύτερες προθέσεις δεν σταματά το βιασμό. Τις σεξουαλικές επιθέσεις. Είτε επειδή υπάρχει σεξουαλική πείνα. Σεξουαλική στέρηση. Είτε διότι η γυναίκα σήμερα ντύνεται, όπως ντύνεται. Είτε διότι κυκλοφορεί ανωμαλία.

Όπως και να ‘χει είναι η ντροπή του άντρα να παρεκτρέπεται. Να επιζητά σεξ επειδή έχει φράγκα. Επειδή είναι αφεντικό στη δουλειά. Να, όμως, που συμβαίνει. Και από αρσενικούς που δεν είναι σεξιστές, ούτε καθάρματα. Είτε διότι είναι σίγουροι πως θα βρουν ανταπόκριση. Είτε διότι βρίσκουν γυναίκα έτοιμη να θέλει να τους δοθεί με σκοπό να ωφεληθεί επαγγελματικά.

Αυτό έχει σημασία. Ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης υπήρχε και θα υπάρχει. Τώρα, αν με την πανδημία αυξήθηκε, μικρό το ενδιαφέρον. Δεν θα μαλώσουμε για τα ποσοστά του προβλήματος, χθες τόσο τα εκατό, σήμερα τόσο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ... ΣΚΟΤΩΣΕ