5 ελληνικες πολεις για χειμωνα

 
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Έχω γράψει πολλές φορές για ωραία γραφικά χωριά της Ελλάδας ή για διάφορες τοποθεσίες που έχουν ενδιαφέρον, σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι πιο γνωστό. Μερικές πόλεις που αξίζει να επισκεφτούμε μεσ’ τον χειμώνα, για βόλτες και καλό φαγητό. Βόλτες στην φύση, σε ωραίο περιβάλλον και με γραφικά σοκάκια.

Κάθε εποχή του χρόνου η Ελλάδα έχει όμορφα μέρη να τα εξερευνήσεις αφήνοντας πίσω σου την τρέλα της μεγαλούπολης και τους αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι πόλεις που θα δείτε συνδυάζουν χαλάρωση, περπάτημα, πολιτισμό και απίθανες τοπικές νοστιμιές.

Φεύγεις για ένα Σαββατοκύριακο ή και λίγο παρά πάνω και επιστρέφεις ανανεωμένος, με όμορφες και αισθητικά υπέροχες εικόνες και με καθαρό αέρα στα πνευμόνια σου. Στις πόλεις που επέλεξα θα βρείτε παράδοση, αισθητική, ποτάμια, φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά σημεία.

 Καρπενήσι

Το Καρπενήσι φημίζεται για τα δάση και τα ψηλά βουνά, τα μοναστήρια και ιστορικά μνημεία περιτριγυρισμένα από ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Τα υπέροχα φαράγγια του είναι διάσημα, και οι δραστηριότητες σε όμορφα τοπία και τα παραδοσιακά χωριά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό κάνοντας τον τόπο έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στη χώρα μας. Το Καρπενήσι είναι ιδανικό για οικογένειες, αλλά και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες μέσα στη φύση. Πραγματικά είναι ένα μέρος για ανήσυχους ταξιδευτές και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Από τα πιο δημοφιλή μέρη του τόπου είναι το φαράγγι «Πάντα Βρέχει», το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Στουρνάρα. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι τα κρυστάλλινα νερά από το βουνό της Καλιακούδας πέφτουν χειμώνα – καλοκαίρι δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες.

Πιο έξω απ’ το Καρπενήσι βρίσκεται το Μεγάλο Χωριό, το οποίο είναι από τα πιο γνωστά της Ευρυτανίας. Χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος με έλατα είναι από τα δημοφιλέστερα χωριά της πατρίδας μας. Στην πλατεία του χωριού με το πλατάνι έχεις θέα προς την κοιλάδα και τις κορυφές των βουνών. Στο Μεγάλο Χωριό λειτουργεί Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο όπου θα έρθεις σε επαφή με την ιστορία του τόπου μέσα από με εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων κ.ά

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα ως γνωστό βρίσκεται στο νότιο μέρος της Πελοποννήσου με την πόλη να είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, στην καρδιά του μεσσηνιακού κόλπου. Με τον καινούργιο δρόμο η Καλαμάτα είναι πια “δυο βήματα” – όπως λένε οι ντόπιοι. Και μπορεί κάποιοι να την προτιμούν τα καλοκαίρια, αλλά όσοι ξέρουν υποστηρίζουν πως το χειμώνα είναι πιο όμορφη με έντονη νυχτερινή ζωή στο ιστορικό κέντρο και πρωινά χωρίς υγρασία που σου επιτρέπουν να…

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr