ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Τον Μάρτιο του 2004 η οικογένεια των ηθοποιών θρήνησε την αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη, που έπεσε από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Οκτώ χρόνια αργότερα - το 2012 - ένας ακόμα ηθοποιός αυτοκτόνησε. Ο Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από την σειρά “Αέρινες σιωπές”, στην οποία έπαιζε και η Ελευθερία Βιδάκη.

Πέρασαν δέκα χρόνια που η τραγική είδηση της αυτοκτονίας του Δημήτρη Βογιατζή αναστάτωσε τον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας. Ο Δημήτρης Βογιατζής, ένας καλός ηθοποιός και αξιαγάπητος άνθρωπος, αυτοκτόνησε στο Βόλο. Τον βρήκε η μητέρα του κρεμασμένο από το φωτιστικό της οροφής.

Η οποία μητέρα του, μαζεύοντας όσο κουράγιο της είχε απομείνει μίλησε για τις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον γιο της και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί το παιδί της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία: “Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη γιατί δεν είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα ως νέος. Του έλεγα να πάει μια βόλτα, να ξεσκάσει λιγάκι, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά του προκαλούσε μελαγχολία. Γιατί; Γιατί; Αυτό το γιατί θα με φάει σαν μάνα, αλλά θα φάει και όλη την Ελλάδα τελικά”.

Ο Δημήτρης Βογιατζής γεννήθηκε το 1970 και ήταν από τους πολύ καλούς σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης, συμμαθητής με την Μπέσσυ Μάλφα, τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Υρώ Λούπη, τον Νίκο Ορφανό, τον Πασχάλη Τσαρούχα κ.α. Όπως και οι υπόλοιποι ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο ενώ παράλληλα άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές.

Ποτέ δεν κατάφερε να πάρει μεγάλους, σημαντικούς ή πρωταγωνιστικούς ρόλους, κι’ αυτόν τον “έτρωγε”. Έβλεπε τους υπόλοιπους συμφοιτητές του να προοδεύουν, να γίνονται πρωταγωνιστές, την στιγμή που ο ίδιος αισθανόταν ότι είχε μείνει στάσιμος. Το 2001 παίζοντας στην δεύτερη σεζόν της σειράς “Αέρινες Σιωπές” του MEGA, άρχισε να τον μαθαίνει κάποιος κόσμος. Μετά πάλι τα ίδια. Ανεργία, υποδεέστεροι ρόλοι και κατάθλιψη.

Τα χρόνια περνούσαν, είχε περάσει πια τα 40 και δεν έβλεπε κάτι που να του δώσει χαρά και κουράγιο.

Άρχισε να αντιμετωπίζει, εκτός από οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αποφάσισε να…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr