ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

 
Ο φίλος μου από την Βουργαρία μου είπε ''Ντρέπομαι που είμαι Βούλγαρος, κοντά στο 50% ο κόσμος στην χώρα μου είναι υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας''. Η σύζυγος του φίλου μου από την Βουλγαρία, Βουλγάρα κι αυτή, πρόσθεσε τούτο: ''Υπάρχει καΙ η άλλη πλευρά... Πρέπει να δικαιολογήσεις τους Βούλγαρους''.
- Ποια είναι η άλλη πλευρά;... , απλά ρώτησα αποφεύγοντας κάθε σχόλιο.
Στις σοβαρές συζητήσεις δεν είναι φρόνιμο να προαπαθεί κανείς να επίβάλει την απόψη του, αλλά να ακούσει του αλλουνού τη σκέψη. Και από εκεί και πέρα, ακαδημαϊκώς, να εξηγήσει γιατί αυτός κι εκείνος έχουν ταχθεί υπέρ ή κατά στο άλφα και το βήτα ζήτημα.
Η σύζυγος, λοιπόν, συμπληρώνει τη διαφώτιση μου: ''Κοντά στο μισό αιώνα για εμάς τους Βούλγαρους η Ρωσία ήταν αδελφή χώρα. Μας βοηθούσε κι αυτό το αναγνωρίζουμε, δεν το ξεχνάμε... Πως, λοιπόν, την καλή για την Βουλγαρία Ρωσία να την δούν κακή σήμερα οι Βούλγαροι; Αν φταίει κάποιος για την εισβολή είναι η Ουκρανία, όχι η Ρωσία... ''.
Η 50χρονη κυρία που μου κάνει μασάζ γεννήθηκε στην Ουκρανία και είναι Ρωσίδα. Αν της πω ότι διαφωνώ με τον Πούτιν, θα μου ζητήσει να μην την επισκεφτώ ξανά. Είναι μέχρι θάνατο Πουτινικιά.
Προσωπικά τη γνώμη αυτών που κατηγορούν την Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, την πετάω στα σκουπίδια. Το ίδιο, για τα σκουπίδια, έχω τη γνώμη κι εκείνων που δικαιολογούν ή συναινούν στην εισβολή. Γιατί; Επειδή βλέπω μόνο φιλοσοφικά αυτό που θεωρείται γνώμη, άποψη, θέση. Επειδή έχω καταλήξει πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ίσως και περισσότερο από 80%, παίζει η καταραμένη αντιπαλότητα. Μ' άλλα λόγια, δεν είναι κάποιος π.χ. υπέρ της Ρωσίας, όσο είναι κατά της Αμερικής, την οποία βλ'έπει πίσω από την Ουκρανία. 
Αν έπαιζε μόνο η λογική, τότε ο αντιαμερικάνος θα ήταν ο πρώτος ενάντια στην απόφαση του Πούτιν (φώτο) να μπουκάρει και να κάνει τη ζωή πατήνι των Ουκρανών. Γιατί, αλήθεια, είναι αντιαμερικάνος; Επειδή η πλανηταρχία με την πολεμική υπεροπλία της όποτε γουστάρει και μόνο για τα δικά της συμφέροντα καταλύει την εδαφική ανεξαρτησία ξένης χώρας. Να, όμως, που κάποιοι τοποθετημένοι κατά της πουτάνας Αμερικής δικαιολογούν, ακόμα και τάσσονται υπέρ του αμερικάνικου τύπου ρωσικού τσαμπουκα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή λειτουργεί ο ειδωλολατρισμός στο κτίσιμο της όποιας... ιδεολογίας και άποψης. 
Διαβαστε ακομα: