Ο ΛΗΣΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ... ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ

 
Σοφρωνιστήριο. Βάζουν μέσα στο εν λόγω ίδρυμα τον ανήλικο για να σοφρωνιστεί. Να βάλει μυαλό. Το λένε και αναμορφωτήριο, διότι σκοπός είναι να αναμορφώσει, να κάνει καλό τον κακό. Τον παραστρατημένο. Και η φυλακή ποιο νόημα έχει; Να παραδώσει τον κατάδικο στην κοινωνία χωρίς την τάση του να διαπράττει εγκλήματα.
Ένας 31χρονος πήρε, δηλαδή του έδωσαν άδεια από τη φυλακή Τριπόλεως, και ο λεβέντης έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά του. Ποια είναι η δουλειά του; Να ληστεύει. Και επειδή άρχισε να εργάζεται σκληρά... ξέχασε να επιστρέψει στη φυλακή.
Τον τσακώσανε αφού έκανε με όπλο ή μαχαίρι 16 ληστείες. Κτύπησε στα μέρη που τα θεωρούσε έδρα του, περιοχή δράσεως του. Στα νότια προάστια της Αττικής. 
Πρόβλημα κοινωνικό. Τι τις θέλουμε τις φυλακές όταν δεν σοφρωνίζουν τον κακοποιό. Και γιατί δίνουν άδεια στον εγκληματία, όταν κατά πάσα πιθανότητα θα βρει την ευκαιρία να κάνει τη... δουλειά του. Σε βιαστή γυναικών καταδικασμένο δόθηκε άδεια και την πρώτη κιόλας μέρα σε ασανσέρ παρεκτράπηκε. Την έπεσε σε ανήλικη.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΧΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ