ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

 

Η κουβέντα του μαλάκα είναι αυτή. ''Πάμε παραλία να βουτήξουμε στη θάλασσα να δροσιστούμε''. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό του. Και επειδή δεν αντιλαμβάνεται σε ποια νερά κολυμπάει, μάλιστα όταν αυτά είναι του ευλογημένου Αιγαίου, ο μαλάκας την κάνει στην πλαζ και πολύ οργανωμένος. Με πακέτο τσιγάρα και δύο κινητά τηλέφωνα. Μιλάμε για τον κλασικό χάλια. Σα να μπουκάρει στην εκκλησία με το τάβλι παραμάσχαλα ή με τον υπολογιστή, και κάτι καλώδια στα αυτιά. Να πιάσει καλύτερη επαφή με το υπερπέραν, κάπου εκεί που σουλατσάρει ο μεγαλοδύναμος. Ξέρεις, κάπου κοντά που κυκλοφορούν ο άγιος Φανούριος και ο όσιος Βαλάντης.

Στη θάλασσα ειδικά του Αιγαίου, κύριε μαλάκα, κρύβονται όλα τα μυστικά της ύπαρξης. Σου έδωσε κανείς την πληροφορία; Μπαίνεις στα νερά του πελάγους για να εξαγνιστείς. Να σου δώσουν οι θάλασσες του Αιγαίου τα άγια των αγίων φάρμακα. Αν θέλεις να δροσιστείς, κύριε πεοκρούστη, η δουλειά γίνεται και στο καλύβι σου, κάτω από την ντουζιέρα.
Με μια βουτιά στο Αιγαίο έρχεσαι σε επαφή με τα μεταλλικά στοιχεία που δεν υπάρχουν σ’ άλλα νερά. Και έχεις διαφορετική επαφή με τον Θεό, μιλάμε για τον Ήλιο, όχι τον άγιο Ανδρόνικο και τον άγιο Παχούμιο. Συνταγή σου δίνει ο γιατρός, να ξεκινήσεις θεραπεία και να γίνεις καλά μετά από μια εβδομάδα, δέκα μέρες. Μια ώρα είναι αρκετή στα αιγαιοπελαγήτικα νερά και ξαναγεννιέσαι. (Στη φώτο, νερά της Μήλου.)
Διαβαστε ακομα:

ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ...