Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΤΟΛΜΗ

 

Είναι κάποιες κουβέντες πραγματικά κλειδιά, ανοίγουν το κονσερβοκούτι, εννοώ το μυαλό σου. Ναι, μια απλή, κατανοητή πρόταση 4-5 λέξεων μοναχά είναι αρκετή να δώσει απαντήσεις στο τι ακριβώς συμβαίνει γύρω σου. Να ερμηνεύσει γεγονότα και συμπεριφορές.

Με αφορμή το θάνατο της αξιόλογης 75χρονης Αμερικανίδας σκηνοθέτιδας Πένυ Μάρσαλ, το 2018, σα σήμερα 17 Δεκεμβρίου, θυμήθηκαν κάποιοι την κουβέντα της πριν χρόνια πολλά. Όταν ήταν ακόμα ηθοποιός, μέτρια και γι΄αυτό δεν έκανε καριέρα στο σινεμά. Σαν ηθοποιός, όμως, είχε την τύχη να παίζει για επτά χρόνια (1976- 1983) σε πετυχημένο σήριαλ με θέμα την καθημερινότητα δυο παντρεμένων γυναικών τη δεκαετία του '50.

Για εκείνη την τηλεοπτική επιτυχία η Penny Marshall, όταν της σχολίασαν πως η σειρά ήταν τολμηρή για την εποχή, είχε πει τη μεγαλειώδη κουβέντα: ''Ναι, είχαμε τολμήσει να είμαστε ηλίθιοι.... ''.

Ηλιθιότητα είναι αυτό που κάνει στην εκπομπή του ο παρουσιαστής. Χυδαιότητα αυτό που κάνει ο δημοσιογράφος στο μέσο του. Διαφημίζει την υποκρισία του και την απάτη του ο πρωθυπουργός. Διχασμό και γραφικότητα πουλάει ο ιεράρχης. Όλοι το παίζουν… τολμηροί, όμως. Είναι πράγματι τολμηροί καραγκιόζηδες, γελοίοι μαλάκες, κοινωνικά επικίνδυνοι. Ποιο είναι το πρόβλημα; Κανένας δεν είναι Πένυ Μάρσαλ. Να παραδεχθεί τη φτήνια του.
Διαβαστε ακομα:

Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ''ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ'' ΣΕΞ