ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΥΠΑΡΚΤΟΣ

 
Όλοι πλέον έχουν αποδεχθεί ότι ο άγιος Βασίλης είναι παραμυθάκι για τα παιδάκια. Ουδείς, ακόμα και ο πιο πορωμένος χριστιανός, υποστηρίζει ότι ο αγαπημένος άγιος της πιτσιρικαρίας είναι αληθινός. Το μόνο που συζητιέται είναι αν είναι σωστό ή όχι να σταματήσουμε την απάτη, να μην κοροϊδεύουμε τα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια, ότι ο άη-Βσίλης τους φέρνει τα δώρα κάθε χρόνο.
Ο Θεός είναι πραγματικός, το ίδιο πραγματικός είναι ο Χριστός, ο άγιος Φανούριος, η αγία Αικατερίνη, η οσία Ευλαμπία, ο ιερομάρτυρας Βλάσιος, η απόστολος Πρισκύλλα, ο ισαπόστολος Ευσέβιος, ο ομολογητής Τιμόθεος, τέλος πάντων όσοι αμέτρητοι στον αριθμό κοσμούν το πάνθεον της θρησκείας. Όλοι, λοιπόν, είναι αληθινοί, υπαρκτοί παρ' ό,τι έχουν αποχωρήσει από τούτο τον μάταιο κόσμο, και αγιοβασιλιάτικος. μαϊμού είναι μόνο ο παππούλης που κάνει το γύρο του πλανήτη με έλκηθρο τη νύχτα που αλλάζει ο χρόνος. Είναι ο μόνος ψεύτικος, τον οποίον όμως οι πιστοί, και οι ενήλικες πιστοί, συνεχίζουν να αποκαλούν άγιο.
Είναι πραγματι έτσι; Όλοι είναι αληθινοί άγιοι και σκάρτος και... αγιοβασιλιάτικος είναι ο Βασίλης. Βεβαίως είναι παραμύθης, δηλαδή ένα κατασκεύασμα των ανθρώπων ο άγιος Βασίλης. Σύμφωνοι, οι άνθρωποι δεν φαντάστηκαν, δεν έφτιαξαν με τη σκέψη τους τους θεούς και τους αγίους. Μόνο με τον Βασίλη κάνουν θέατρο κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. 
Είναι αφελείς, πιο σωστά είναι της πλάκας όσοι χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο τον άι- Βασίλη. Παραμύθης, ναι. Ψεύτικος, ναι. Φανταστικός, ναι. Όχι, όμως, να μας λένε ότι είναι ανύπαρκτος. ΥΠΑΡΧΕΙ ο άγιος Βασίλης. ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ. Παντού! Όπου κι αν πας, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Δρόμοι και βιτρίνες καταστημάτων στολίζονται με τη φιγούρα του ''αγίου''. Πωλήτριες, γκαρσόνια, παρουσιαστές, ταξιτζήδες, γονείς φοράνε το σκούφο του ''αγίου'', με τον οποίον φωτογραφίζονται τα παιδιά.
Τι ψεύτης που είναι ο κόσμος! Τι απατεώνας. Φτιάχνει ατμόσφαιρα, κάνει κέφι γιορταστικό με κεντρικό ήρωα έναν ψεύτικο άγιο, ένα πρόσωπο της θρησκείας, τον οποίον θεωρεί εικονικό, κάλπικο, κίβδηλο, ανυπόστατο, όχι αυθεντικό.
Διαβαστε ακομα:

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ