ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ...

 
Η αλήθεια έχει την αξία της όταν λέγεται ωμά. Φόρα παρτίδα. Σύμφωνοι, σε κάποια θεματάκια προσωπικού χαρακτήρος επιβάλλεται η διακριτικότητα. Λες την αλήθεια, αν αποφασίσεις να την ξεστομίσεις, αλλά καλυμμένα, με τακτ. Επειδή ο άλλος είναι ευαίσθητος, μην τραυματιστεί ψυχολογικά.
Δεν μιλάμε κουτσομπολίστικα. Σε καμιά περίπτωση. Ας ξεκινήσουμε με ανώδυνες ερωτήσεις χωρίς να στρέφονται σε πρόσωπα. Γιατί αγοράζει ποδοσφαιρική ομάδα. Γιατί μπαίνει στα μήντια. Γιατί νταραβερίζεται με την κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση. Γιατί λαμογιάρει με μητροπολίτη. Γιατί πιάνει άκρες με δικηγόρους που έχουν επαφή με το παραδικαστικό κύκλωμα. Και με ποδοσφαιροπατέρες που μια ζωή βρίσκονται στα υπόγεια της διαιτησίας και είναι οι... κατάλληλοι στις επαφές με τα κοράκια.
Επιχείρηση είναι και τα ΜΜΕ. Κάνουν εμπόριο, και παραεμπόριο. Κυκλοφορούν στην πιάτσα και με χασούρα. Δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι, αλλά είναι έτσι. Και το ξεφτύλα μέσο, και το περιθωριακό μέσο είναι σε θέση να κάνει ζημιά σε κάποιον. Αν όχι αβάντα, σίγουρα να του γδάρει ένα κομμάτι πέτσας. Όταν εκτελεί ''συμβόλαιο''. Ποιο λειτούργημα, με τις ανύπαρκτες πωλήσεις. Άδειο τραίνο πάνε οι εφημερίδες στα .περίπτερα, άδειο τραίνο επιστρέφουν στον εκδότη.

Για την εξουσία, ρε, γαμώτο. Αν δεν μετράς, δεν κάνεις παιχνίδι. Αν δεν έχεις έστω και λίγη, μικρή εξουσία δεν έχεις... δικαίωμα να ζητήσεις και ψίχουλα στην πιάτσα. 

Εξουσία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πόρνη. Επειδή κουβαλάει τη διαφθορά. Και την διαπλοκή. Και το πονηρό, το ανομολόγητο αλισβερίσι.

Τι λέμε; Επαναλαμβάνουμε την αιώνια κουβέντα του ανώνυμου φιλόσοφου. Όποιος έχει εξουσία κάνει και κατάχρηση της σε τούτο ή το άλλο βαθμό. Η εξουσία διαφθείρει. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υποκύψει στον πειρασμό, στο δηλητήριο της εξουσίας ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος, ο απόλυτα ηθικός.

Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ- Η ΕΚ[ΠΛΗΞΗ!