ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ό,τι έκανα πέρυσι τέτοια μέρα, το ίδιο επανέλαβα και φέτος. Αναστέναξαν τα τραπέζια και πήραν φωτιά οι πράσινες τσόχες. Μπορεί ο Παρασκευάς να θεωρείται ο γκουρού του ποδοσφαιρικού στοιχήματος, αλλά ο Γεωργίου είναι γκραν μετρ του τζόγου. Και όταν λέμε τζόγο δεν εννοούμε τον τζόγο της πλάκας, όπως είναι, δηλαδή, η 31, ο 21, οι κουλοχέρηδες, τα φρούτα και η ρουλέτα του καζίνο, που πάνε και παίζουνε ορισμένα θυματάκια. Μιλάμε για άλλο τζόγο τώρα. Προχωρημένο. Για τζόγο που απαιτεί εγκεφαλικότητα, σπιρτάδα, ζαμανφουτισμό και, κυρίως, κοφτερό ένστικτο, δύο είναι τα παιχνίδια που τα περιέχουν: οι κύβοι και η πόκα. Κι όταν λέμε κύβοι, εννοούμε μπαρμπούτι, κιρίζα.
Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν, ότι για να κερδίσεις στο μπαρμπούτι χρειάζεται να ‘χεις μόνο εύνοια. Καλά κρασά τον Αύγουστο, όσοι το πιστεύουν αυτό. Θα σας πω ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε τι εννοώ. Αν παίξουμε μαζί μπαρμπούτι και κάποιος από σας έχει για 15 ως 20 λεπτά τρομακτική εύνοια, θα κερδίσει ένα άλφα ποσό. Αν αυτή την ίδια εύνοια την έχω εγώ για 15 – 20 λεπτά, θα κερδίσω αυτό το άλφα ποσό στη νιοστή. Και ξέρετε γιατί; Εσείς δεν θα ξέρετε να εκμεταλλευτείτε την εύνοιά σας. Εγώ, όμως, όταν νιώσω ότι ήλθε η ώρα της δικιάς μου εύνοιας, θα ξεράνω το τραπέζι. Όποιος ζητάει λεφτά κόντρα στο χέρι μου, αμέσως θα του λέω «πήγαινε», όσα κι αν είναι αυτά, διότι ξέρω ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουν δικά μου. Αυτό σημαίνει εκμετάλλευση εύνοιας.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο εντελώς αντίθετο, που είναι η γκαντεμιά. Όταν εσείς έχετε γκαντεμιά εξακολουθείτε να ποντάρετε, επειδή ακριβώς είστε μαζόχες και εγωιστές, με αποτέλεσμα να μένετε ξεροί και άφραγκοι μέχρι να πείτε κύμινο. Αντίθετα, ο Γεωργίου μόλις διαπιστώσει ότι ήλθε η ώρα της γκίνιας, το βουλώνει και απλά παρακολουθεί το παιχνίδι.
Άλλος ένας βασικός όρος στο μπαρμπούτι είναι και αυτός που θα σας αναφέρω τώρα και ακολουθείστε τον πιστά. Παρατηρείστε με γατίσιο βλέμμα ποιος από το τραπέζι έχει εκείνη τη στιγμή την εύνοια και κάντε κάτι πολύ απλό. Όπου ποντάρει αυτός ποντάρετε και εσείς. Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο.
Υπάρχει και η άλλη μαγκιά. Παρατηρήστε με το ίδιο γατίσιο βλέμμα ποιος εκείνη τη στιγμή έχει πάνω του το 666 και όλη την γκαντεμιά τη Γης. Όπου ποντάρει αυτός, εσείς πρέπει να ποντάρετε κόντρα του. Πάλι σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο.
Υπάρχουν και άλλες πολλές βασικές λεπτομέρειες ή, καλύτερα μυστικά τα οποία, όμως, δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω τσάμπα. Πρέπει να πληρώσετε για να τα μάθετε. Από αυτά θα σας πω μόνο ένα.
Αν, λέω αν, και χτυπάω ξύλο, χάσετε τα λεφτά που έχετε στην τσέπη σας, ποτέ μην κάνετε κούρσα να πάτε σπίτι και να πάρετε φρέσκα. Τραγικό λάθος είναι αυτό. Ακόμα, όμως, πιο τραγικό λάθος είναι τα πάρετε δανεικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία από αυτή, διότι 99% θα τα χάσετε και θα ‘ναι αυτό που λέμε «δύο φορές κουκιά με λάδι και είσαι ο μόνος εν Ελλάδι που την άλειψε με λάδι».
Και πάμε στο βασιλιά των εγκεφαλικών παιχνιδιών, την πόκα, όπου ισχύουν στο μπαρμπούτι. Όμως, σε αυτό το παιχνίδι με τα λίγα φύλλα (έτσι λένε στην πιάτσα την πόκα) υπάρχουν και κάποια άλλα μυστικά. Θα σας αποκαλύψω μερικά, μπας και σας κάνω με λεφτά. Αν στο καρέ υπάρχει κάποιος άγνωστος παίκτης, του οποίου δεν ξέρετε την εντιμότητα και τον δείτε να παίζει κούκο μονό, πετάτε στα άχρηστα το χαρτί που θα σας δώσει και πηγαίνετε αμέσως πάσο. Ο μονός κούκος είναι το πιο εύκολο παιχνίδι για να μοντάρει κάποιος την τράπουλα, δηλαδή, να φτιάξει τα χαρτιά. Εφόσον, λοιπόν, δεν ξέρετε τον παίκτη, πηγαίντε πάσο όταν τον δείτε να κάνει κούκο μονό. Ακόμα και άσο να σας δώσει και ρήγα να σας δώσει, πάσο να πάτε εσείς.
Στην πόκα να προτιμάτε πάντα να παίζετε παιχνίδια με λίγα φύλλα στο χέρι, διότι έτσι ελέγχετε καλύτερα το παιχνίδι. Ενώ όταν παίζετε παιχνίδια με πολλά φύλλα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τι να πρωτοελέγξεις, όταν έχεις πέντε φύλλα στο χέρι και άλλα 10 είναι κάτω. Και καρέ του άσου να έχεις, δεν είσαι σίγουρος ότι κερδίζεις, όταν παίζουνε πολλά φύλλα.
Και κάτι ακόμα βασικό για την πόκα. Μαζί με την πρέφα είναι το παιχνίδι που χρειάζεται τεράστια υπομονή. Όση γκαντεμιά και να ‘χεις, κάποια στιγμή θα έρθει και η εύνοια. Ε, εκεί ανοίξου και πάρε το μαστίγιο. Εσύ θα ‘σαι ο καβαλάρης και οι υπόλοιποι θα είναι μουλάρια και σαμάρια. Χτύπα τους αλύπητα.
Σας έλεγα στην αρχή ότι είναι μαλάκες αυτοί που πάνε να τζογάρουν πολλά λεφτά σε παιχνίδια της πλάκας όπως είναι το 31, το 21, η ρουλέτα, όπως και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Έχω ένα φίλο, τον Αλεκούλια, που έχει χάσει τρεις πολυκατοικίες στους κουλοχέρηδες και τα φρουτάκια και δεν το βάζει κάτω. Ξέρετε τι μου έλεγε προχθές; «Που θα μου πάει, θα τον γαμήσω τον πούστη τον Γιαπωνέζο».
Άντε, καλή χρονιά, μαλάκες.
(Το κείμενο του Γιώργου Γεωργίου από τον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' )
Διαβαστε ακομα:

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ... ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΕΤΑΙ