ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ MARLBORO ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟ

 
Τρεις ηθοποιοί που ρεκλαμάριζαν μάρκα τσιγάρου πήγαν στον άλλον κόσμο επειδή ήταν οι ίδιοι καπνιστές. Τους σκότωσε το τσιγάρο. Ηθοποιοί βέβαια διότι αυτοί προτιμώνται στη διαφήμιση. Και οι τρεις ήταν άγνωστοι, πιο γνωστός ο Έρικ Λώσον, Ο ψευτοcowboy στη θρυλική αφίσα του Marlboro. Tι θυμήθηκα; Γνωστό ότι παίζει η μανία να καταγράφεται ποιος είναι ο πιο υψηλός άνθρωπος στη γη, ποιος ο πιο κοντός, ο γηραιότερος, ο πιο βαρύκιλος, ο πιο αδύνατος κλπ.

Πριν από 35 χρόνια παρουσίασαν ένα ρεμάλι, 131 χρονών, που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, και περπατούσε υποβοηθούμενος δεξιά και αριστερά από δύο άνδρες. Κι αυτός ο πιο μεγάλος σε ηλικία στον πλανήτη είχε καρφωμένο στο στόμα ένα τσιγάρο. Ελεεινή κατάσταση. Είχε περάσει τα 130 χρόνια και κάπνιζε ακόμα ο ξεφτυλισμένος.

Το 1987 πέθανε από εμφύσημα ο ηθοποιός Νταίηβιντ Μιλφ και το 1995 με καρκίνο στους πνεύμονες ο επίσης ηθοποιός Νταιήβιντ ΜακΛην, οι οποίοι προωθούσαν με διαφημίσεις μάρκα τσιγάρου. Ο αποτυχημένος ηθοποιός Eric Lawson, φάτσα σκληρή, αρρενωπή και ηλιοκαμμένη, το ιδανικό φωτομοντέλο στην εκστρατεία του Marlboro να σπάσει το ταμπού ότι οι πολύ αρσενικοί άντρες καπνίζουν μόνον άφιλτρα τσιγάρα στην Ευρώπη και πως το φίλτρο είναι μόνο για τις γυναίκες.
Ο Λώσον είχε λάβει μέρος σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές, τραυματίστηκε όταν έπαιζε σε καουμπόυκη ταινία κι έγινε πασίγνωστος στις διαφημίσεις του Marlboro. Φανατικός καπνιστής από τα 14, φουμάριζε κανονικά μέχρι τα 72 του, ηλικία που πέθανε από τσιγάρο τον Ιανουάριο του 2014. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έρικ Λώσον συμμετείχε σε αντικαπνιστικές εκστρατείες.
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΑΝΟΥΛΙ 64 ΧΡΟΝΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ