ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Ερωτεύθηκαν. Έκαναν σχέση και το πιο σπουδαίο είναι ότι στο κρεβάτι γνώρισαν τον άνθρωπο της ζωής τους. Απολάμβαναν το σεξ οι δυο τους όπως ποτέ μ’ άλλο πρόσωπο. Και όσο περισσότερο γνωριζόντουσαν, όσο προχωρούσε η γνωριμία τους, τόσο ανέβαζαν στροφές, και τα δύο κορμιά τους τα έδιναν όλα.

Πριν συναντηθούν και οι δύο ήταν φανατικά εναντίον του γάμου. Άτομα φύσει ελεύθερα δεν μπορούσαν να διανοηθούν τον εαυτό τους σε μία ζωή ορνιθοτροφείου. Μια καθημερινότητα εντελώς ξένη με το πνευματικό τους ρεπερτόριο. Με το γάμο θαρρούσαν πως οι ίδιοι θα τοποθετούσαν τον εαυτό τους ως σαρδέλες στην κονσέρβα.

Και σ’ αυτό ταίριαξαν. Να μη θέλουν το γάμο. Η παντριά είναι το πιο σίγουρο στάνταρ να τους ισοπεδώσει. Να τους μεταλλάξει. Να τους μετατρέψει σ' αυτό που δεν είναι.

Τρισευτυχισμένοι αυτοί κουτσομπόλευαν τους παντρεμένους φίλους τους και γνωστούς. Αυτοί είναι δυστυχισμένοι, χωρίς να το γνωρίζουν.

Γάμος; Η συμβολαιογραφική πράξη θανάτου κάθε σεξουαλικής επιθυμίας. Αυτοί είναι και θα παραμείνουν ζευγάρι και δεν θα βάλουν ποτέ στέφανα στο κεφάλι. Ο καθένας συνεχίζει να ζει στο σπίτι του. Ούτε γάμος, λοιπόν, ούτε και συγκατοίκηση.

Πέρασαν δέκα χρόνια. Απόλυτης πληρότητας. Μία δεκαετία όπου ο ένας έχει αποδεχθεί τον άλλον. Ολοκληρωτικά. Μέχρι πότε, όμως, θα ταξιδεύουν στο βαγόνι του πιο τρελού τραίνου; Να χωρίσουν ούτε σκέψη.

Έγινε χωρίς να το καταλάβουν η μεγάλη ανατροπή. Είπαν να παντρευτούν. Όμως! Μ’ έναν όρο. Να κάνουν τα πάντα, οτιδήποτε, που δεν θα τους πρόδιδε. Που δεν θα τους έκανε ένα ζευγάρι σαν όλα τα άλλα. Σαν κι αυτά που όταν παντρεύονται χάνουν τον ερωτικό τους ενθουσιασμό. Και στο κρεβάτι παρακολουθούν τηλεόραση. Και μετά κοιμούνται δίχως ένα φιλί.

Η πρόταση ήρθε από την γυναίκα. Κάπου διάβασε ότι μία Αμερικανίδα συγγραφέας και ο άνδρας της πριν αρχίσουν τη σεξουαλική επαφή το ‘ριχναν στη ανάγνωση επιλεγμένων σελίδων από τολμηρά μυθιστορήματα... Και όπως το έκαναν οι ήρωες του βιβλίου, ακριβώς έτσι το εφάρμοζαν στην πράξη κι αυτοί.

Ήταν πράγματι μία «μέθοδος» ευρηματική. Το απόκρυφο μυστικό του ζευγαριού, το εχθρικό στο γάμο και πλέον έγγαμο. Φωτιά και λάβρα άντρας και γυναίκα αμέσως μετά το διάβασμα ερεθιστικών αποσπασμάτων από κείμενα υψηλής λογοτεχνικής αξίας.

Διαβαστε ακομα:

ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΗΣ