ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΓΗ

 

Χαβαλές. Αυτή είναι η σοβαρή κουβέντα του σοβαρού ατόμου. Σβήνουμε για μια ώρα τα φώτα, να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Να διαμαρτυρηθούμε, με το σβήσιμο των φώτων, για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για τις κλιματικές αλλαγές. Αυτό ξεκίνησε το 2008, σα σήμερα 27 Μαρτίου.

Χαβαλές. Αυτό είναι το σοβαρό σχόλιο. Ο άνθρωπος έχει οργανώσει τη ζωή του και η όλη του καθημερινότητα είναι απόλυτα δεμένη με δραστηριότητες απόλυτα εχθρικές με το περιβάλλον. Η δε ευαισθησία όπως εκδηλώνεται επί της ουσίας είναι απλά η αδυναμία της αντίδρασης απέναντι στο κακό. Η γελοιοποίηση της διαμαρτυρίας. Δεν υπάρχει επιστροφή. Λειτουργεί η άρνηση, αν λάβει υπ' όψιν κανείς το πως σήμερα έχει οργανωθεί η κοινωνική, η μαζική ζωή.

Σκέτος χαβαλές. Τι θα πει αυτό το κόλπο, με το γύρισμα του διακόπτη για μια ώρα το βράδυ. Αν ο ηλεκτρισμός και η παραγωγή ηλεκτρισμού και η κατανάλωσή του προκαλούν κακό, και πράγματι προκαούν κακό, τότε κατεβάστε το γενικό. Καταργείστε τον ηλεκτρισμό.

Επιτίθεται στο περιβάλλον το αυτοκίνητο και άντε να βρούμε μια μέρα όπου να συναποφασίσουμε να μη οδηγάμε. Και τι έγινε; Είπαμε. Χαβαλές.

Χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς κομπιούτερ και τηλεοράσεις, κάποτε ο κόσμος ζούσε. Και κοιμότανε, και ερωτευότανε, και φιλοσοφούσε, και τραγουδούσε. Αν πήρατε πρέφα ότι έχουμε αλλάξει τα φώτα και στη γη, πέρα από τη βλάβη στον άνθρωπο με την τεχνολογική, την ηλεκτρονική πρόοδο, καταργείστε την. Την πρόοδο.

Διαβαστε ακομα:

ΜΠΕΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ