ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ

 

Παντού και πάντα. Ο δράκος είναι παρών. Σε όλες τις εποχές, σε κάθε χώρα. Δεν κρατιέται ο δράκος, όταν το άτομο κτυπηθεί από την τρέλα, την μανία του να την πέσει σε απροστάτευτη γυναίκα. Να την βιάσει, ίσως και να την σκοτώσει. Ατέλειωτη η βίβλος των σχετικών περιπτώσεων, σχεδόν παρόμοιων σε διαφορετικούς αιώνες, σε διαφορετικούς τόπους. Η ανωμαλία είναι ίδια. Και δεν αντιμετωπίζεται. Δεν θεραπεύεται. Παρά μόνο με ευνουχισμό, τον οποίον αποδέχονται οι ίδιοι οι σαλταρισμένοι. Όσοι δυστυχείς έχουν φάει στο μπράτσο την ένεση από αίμα δράκου.

Ο δράκος του Αμαρουσίου. Ο επικίνδυνος. Κι όμως είναι να τον λυπάσαι. Ευτυχώς με τσακώσανε, είχε πει ο δράκος του     Αμαρουσίου. Και δεν είναι παραμύθι. Είναι η αλήθεια. Ξέρει το πρόβλημα του καλύτερα από τους ειδικούς, από τους γιατρούς, όσους έχουν μελετήσει την πάθηση του στα χρονικά της εγκληματολογίας.

Δεν είναι σε θέση ο δράκος να συγκρατήσει την αχαλίνωτη, τη φλογισμένη επιθυμία του να τιμωρήσει μια γυναίκα. Όταν ένα βράδι ''αποφασίσει'' να δράσει, να επιτεθεί σε γυναίκα, δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα να τον σταματήσει.

Πως να αντιμετωπίσει η κοινωνία τον δράκο;. Αδύνατον. Μικρή ή σχεδόν καμιά η αποτελεσματικότητα στα όποια προληπτικά μέτρα προστασίας. Ο άρρωστος θα κτυπήσει εκεί που κανένας δεν το περιμένει. Και σε θύμα υπεράνω... ''υποψίας''. Και γυναίκα περασμένης ηλικίας. Σε κάποιες πόλεις, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, τη δεκαετία του ΄60, ζητούσαν και τη βοήθεια του στρατού. Και πάλι ο δράκος κτυπούσε.
Διαβαστε ακομα:

ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΓΗ